diverse · förvaringskorg

Istället för dörrar på bokhyllan

Det dröjer nog inte så länge innan vår lilla I tar sig fram för egen maskin. Det har börjat gå sakta och frustrerat bakåt så snart går det säkert framåt också. För att förhindra alltför mycket ”stök” har jag sytt ett skydd till Billy. Istället för att köpa dörrar och montera på blev det ett uppspänt tyg framför den nedre halvan av bokhyllan.

Idéen fick jag hemma hon en kompis men de hade häftat fast tyget med en häftpistol, vilket resulterade i att ingenting heller gick att få ut eller in i bokhyllan. Jag har istället valt att sätta knoppar på sidorna av hyllan, slå i öljetter så att tyget sitter spänt framför. Det går inte att ta av tyget utan att lossa på en knopp på sidan, så jag tror att det kommer att funka – iallafall ett tag – tills I kommer på att man kan lätta på tyget och krypa in innanför…!

Tyget och knopparna är från IKEA, öljetterna beställde jag via internet men varifrån har jag glömt, de är iallafall 14 mm i diameter och var en riktig pärs att slå i. De är sneda och vinda allihop men det syns inte när de väl sitter där de ska. Lite less blev jag när jag slant med öljetten och tyget nu inte sitter rakt i överkant men jag hoppas att ag ska sluta se det!

7 thoughts on “Istället för dörrar på bokhyllan

  1. Snyygt och smart!När hon väl börjar lyfta på skynket får du väl slå in en öljett där också! Nu vet du ju hur man gör 😉

  2. Det är likadana knoppar i nederkant av tyget så det ska nog dröja innan I kan lyfta så mycket på skynket att hon kan krypa in – men när hon kommer på det har hon ett toppengömställe!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.