återbruk · byxa

Nytt liv

Ett par gamla avlagda knickers (heter det så, byxor som slutar mitt på vaden?) har fått ett nytt liv som hängselbyxor. Det var efter att min syster fått ett par så fina jeanshängselbyxor i återvunna jeans som jag gärna ville göra ett par liknande till I. Men vi hade inga fler jeans liggandes hemma så jag hittade dessa knickers istället. De fick duga för att sy en prototyp av.

Allt på dessa byxor utom snedslån och tråden är återvunnet från de gamla byxorna. Av linningen sydde jag hängslena, knapparna användes på de nya byxorna och en flärp som satt över ena fickan fick bli en dekoration på bröstet på dessa. På linningen satt några hällor och de fick sitta kvar, så nu är det hällor mitt på axeln istället! Sydde även några veck på framstycket under oket. Jag har dessutom valt att spara den gamla fållen i benen med den knappslå som fanns där vilket jag tycker blev riktigt bra. Hade tänkt att knapparna skulle vara på bakstycket men det blev lite fel i tillklippningen… fast de gör sig på framstycket också. Frågan är om I kommer göra något annat än att dra i knapparna nu när de sitter så tillgängliga!

Mönster:
Jag har utgått från hängselbyxorna i Gynthers ”sy till barnen” men gjort om själva hängseldelen. De är i strl 74 men jag tycker att de ser väldigt stora ut.

Material:
Ett par knickers från H&M som jag inte använt på några år. De ser inte så somriga ut i sitt bruna tyg men det är dock inte ylle utan en viskosblandning så de är ganska så tunna ändå.

+++
Kul att få en ide och sedan genomföra den och bli nöjd med slutresultatet. Även kul att kunna återanvända så många detaljer på ett plagg i ett annat. Gillar det röda detaljerna, som sömmen över hängslena på ryggen och att knapparna är fastsydda med röd tråd. Det kändes inte som något jag brukar komma på att jag ska göra så det var kul!


Inte nöjd med kantbandet men det kanske bara är min petighet.MÅste ju ävn visa de byxor som inspirerade mig, och jag ska fortfarande ge mig på något liknande, bara jag kommer över några gamla jeans! Dessa är sydda av en kvinna i Schweiz. Visst är de balla!!!

17 thoughts on “Nytt liv

  1. Hjälpen finns ibland närmare än man tror. Mamma har gamla jeans som du kan få. Fantastiskt återbruk av dina gamla byxor. Mormor gläder sig i sin syhimmel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.