återbruk · vagn

Sneak peek!

I det här projektet blev jag inspirerad av barnvagnen som Rättvisa barn klädde om till Stora lilla J. Vi har pratat en del om vad för sittvagn vi ska ha till I och efter en del grubblande så kom vi fram till att vi ville ha en sittvagn med vändbar sits, bra sufflett, bra gung, fullt liggläge, som inte är så stor i bilen och som dessutom är snygg! Var hittar med det?!?

Det fick helt enkelt bli en renovering av en gammal vagn och på blocket hittade jag en annons där rubriken löd ”trasiga, skitiga, fula, retro barnvagnar säljes billigt” och det var ju helt perfekt. Förr 100 spänn la jag vantarna på en ORA från tidigt 90-tal (?) med kromat chassi, möglig klädsel och trasiga vita hjul. Som hittat eller hur! (Tyvärr glömde jag att ta en före-bild på hela vagnen) Snygg var den inte när den kom men nu har vagnen börjat visa sin potential! Jag hoppas också att den har alla de egenskaper vi sökte också! Liten i bilen blev den (jämfört med Brio kombin vi har), liggläge är det och gung har den. Hur den är att köra återstår att se!

Från Rättvisa barn fick jag även tag på ett par fräscha hjul och 4 meter fantastiskt fin brun möbelplysch! Tack så mycket för det och för alla tips du kommit med!

I förra veckan började jag med suffletten och måånga försök senare sitter den nu monterad på vagnen igen och jag är hyfsat nöjd. Den är inte helt bra men efter 7 försöket att få det att passa så blev jag iallafall OK nöjd. Att jag sedan hade sönder tyget när jag skulle skruva fast metallbyglarna är en annan historia . När jag är klar med sittdelen så ska jag nog ta och sy om suffletten igen med ett nytt tyg på övre delen av yttre suffletten (dvs plysch) så att hålen försvinner och den blir liite större. Trots att jag använt den gamla suffletten som mall så känns denna tightare. Kan kanske bero på att den andra töjts ut med tiden?

Måste dock bara visa en liten tjyvkik på suffletten, för trots att jag inte är helt nöjd så tycker jag ändå att den är väldigt väldigt fin. Blir glad varje gång jag kommer ner i trapphuset och ser vår skönhet stå där! Det bruna i innertyget i suffletten matchar dessutom den bruna plyschen helt perfekt! Hade tänkt ett annat tyg inne i suffletten först men både jag och min man föll till slut för det här tyget. Känns extra bra att både chassi och tyger är återanvända helt igenom! Återkommer med mer bilder när allt är klart.

14 thoughts on “Sneak peek!

  1. Vilket projekt! Kanske hör av mig med frågor framöver – vår vagn har blivit så sliten och ful men fungerar ju fortfarande… lite (mycket) tyg kanske skulle göra susen?!

  2. Herregud!!! Du verkar överträffa dig själv hela tiden Strömming!!! Jag är bara SÅÅÅ impad av att du vågar dig på ett sånt här projekt och så oerhört smart att hitta en vagn för 100 (!!!!!) spänn!!! Jag funderar så smått att klä om delar av vår vagn (fast det är en modewrn urban jungle). Har du några bra tips???? Detta skall verkligen bli kul att se resultatet av! Jä’ttesynd att du inte tog en före bild på denna som det lät ganska sjaskiga vagn. Det måste redan skett ett under av förvandling!! Kul!!!

    Förresten så skickade jag dig ett mail idag… Tunikan har nämligen anlänt… Den är bara SÅÅÅÅ fin! Tack kära du 🙂

  3. Spännande att få se hela vagnen, det ser väldigt fint ut av vad man kan se nu!

    Det var inga problem att beställa från SMD. Nu var just min maskin restnoterad så det tog ett par dagar längre än förväntat att få den. Det som kan bli lite jobbigt är ju om den skulle börja krångla och man måste skicka tillbaka den. Jag har sparat originalkartongen om utifall att.

  4. Imponerande och inspirerande! Du är ju helt fantastisk. Snyggt tycks det bli, jag ser fram emot fler bilder sen. Lycka till med fortsättningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.