klänning

1-årspresenter

I nästa vecka fyller två flickor i föräldragruppen vi är med i 1 år. På söndag ska I på sitt första kalas och fira dessa 1-åringar! Hon måste ju självklart ha med sig presenter och jag kunde inte låta bli att sy dem varsin klänning. Föräldrarna läser inte bloggen så jag vågar visa dem här.

Valde elefanttyg i två olika färger och så olika modeller till flickorna. Nu hoppas jag att de blir glada för dessa presenter och att de passar. Häromdagen tänkte jag att de var så stor klänningarna jag sytt men efter dagens träff så är jag mer säker på att de är lagom och kanske borde varit lite längre. Men de funkar ju som tunikor också!

Material:
Elefanttyg från Jofotex och mudd från Stoff och Stil.

Mönster:
Singoalla från Welinders ”sy och stick börnetöj, 0-3 år”, strl 74-80
Cillaklänning, Ottobre 6/2008 (?) Strl 68 på bredden men 80 på längden! Är lika stor som 74-80 från Welinder!

+++
Blev väldigt förtjust i de röda elefanterna mot den aquafärgade mudden, tycker det ser väldigt somrigt ut.


Kunde fått till lite bättre rynkning på singoallan men det är ok.

!!!
Hoppas att de uppskattas och att de kommer att användas. Nu ligger sittdelen till barnvagnen utklippt på golvet och en ingående beskrivning är skriven så jag vet hur det ska sättas ihop! Ska bli kul att se hur det blir när det är klart!


18 thoughts on “1-årspresenter

  1. Vilka fina presenter! Jag gillar speciellt färgkomnbinationen bruna elefanter och grönt, det måste jag testa någongång… Hoppas att du får till det med vagnen, jag har i alla fall tyckt att det var värt allt jobb när det väl var klart för den blir ju helt unik! Vi får väl se lite bilder när du är klar?

  2. Vilka härliga klänningar! Kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst, för båda är så fina:)
    Mönstret till tunikan kom för ett tag sedan Tack!! Du får gärna scanna och maila beskrivningen, det blir ju lite lättare då;)

  3. Födelsedagsbarnet och framför allt hennes mamma blev jätteglad för den bruna klänningen. Läser from nu din blog 😉
    Tack!

  4. Alltså, cillaklänningen måste vara grymt kort o bred. Har just sytt en sådan och tack vare ditt tips så tror jag att den kan komma att passa. Denna lilla tjej är 6 månader och jag sydde 62 på bredd med 74 längd. Tycker dock att den ser bred ut i alla fall… :o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.