body · hättor

5 ufon

Ibland blir saker liggandes, månad efter månad och jag har ingen lust alls att göra klart dem. Ibland vet jag varför jag inte vill, som med sparkbyxorna på bilden, ibland vet jag inte, som med bodisen. Men liggande har det blivit iallafall.

Sparkbyxorna började jag sy precis innan I föddes och jag kom inte alls överens med velouren och de åkte raskt ner i ufo-lådan. Har tittat på dem ibland men inte orkat ta tag i dem. I växte ju dessutom snabbt ur strl 56 så det har liksom inte känts så viktigt heller.

Hättorna klippte jag ut för ett år sedan i tron om att de skulle passa en nyfödd. Tji fick jag, de var ju strl 46 (den minsta på mönstret i Ottobre nr?) och passar ju 9-12 månader ungefär. Som I är nu. När I’s fina solhatt blåste av häromdagen och bestämde sig för att blåsa rakt ner i Fyrisån så kom jag på att det nog ska vara knytband på huvudbonaderna och så kom jag på att dessa två hättor låg utan kantband hemma. Nu är det åtgärdat och hättorna borde passa I och kommer inte blåsa av ner i Fyrisån!

Bodisen är denna och denna. Halsringningen blev inte bra på dem och de användes inte för de var svåra att få över huvudet. Sedan började jag sy ringningen på ett nytt sätt och dessa två fick raskt mudden bortsprättad och halsen lite urklippt. Sedan hände ingenting. De har hånskrattat åt mig där de legat bakom symaskinen hur länge som helst. Men jag har inte orkat. Nu har hon växt ur dem. Det är synd för jag gillar dem verkligen.

Nu är faktiskt min ufo-låda tom! Så när som på en urklippt munkjacka som ligger på strykbrädan sedan en månad tillbaka. Den var jag på stan och köpte dragkedja till idag så den ska jag färdigställa innan jag börjar klippa i några kaniner eller annat lockande. På Tygcentrum är i Uppsala hade de massor av fina dragkedjor med ring i alla regnbågens färger! Gissa om jag blev glad över den guldgruvan! Hittade en jättefin blå som passade perfekt till det tyg jag klippt munkjackan i.


Sist bjuder jag på en bild på lite loppistyger från veckan. Bara älskar sammetstyget!

12 thoughts on “5 ufon

 1. Jag har också en sån där hög här hemma och av någon märklig anledning blir den bara större och större… =) Ska också ta tag i min snart… Ska bara… =)

  Synd på solhatten, men du fick åtminstone en anledning att ta tag i hättorna…

  Superfint, alltihop!

 2. Så underbart att vara ufo-fri!! Jag har högar och åter högar här hemma med ufon är jag rädd. Man måste liksom ta tag i sina ideér direkt om de skall bli nåt av. Jag gillade sparkbyxorna jättemycket faktiskt!!! Vem skall ha dem nu? Det andra ser också väldigt proffsigt ut! Är nyfiken på din munkjacka!
  Kram å trevlig helg!!!

 3. Bra jobbat! Jag vet hur det känns när saker bara blir liggande, det har faktiskt hänt här hemma att jag till slut har slängt ahlvfärdiga och ibland nästan helfärdiga plagg just för att känslan för dem försvunnit. Men bebisplaggen kan du ju spara till ett eventuellt syskon längre fram eller ge bort/sälja till bättre behövande.

 4. Snyggt jobbat! Att göra klart ufon är ett av det tirstase som finns. Toro man i alla fall innan man har börjat. Men när man väl sätter igång så inser man vad skönt det är att sitta och klippa till och påbörja. Grejerna blir klara i ett huj. Synd bara att de är urvuxna.. . Jag tycker velourbrallorna var jättesnygga! -Ja, det andra också, men det var brallorna jag fastnade för först. 🙂

 5. Jag har två lådor i sybyrån fulla med typ exakt likadana, randiga sparkbyxor. Det är nånting med det där kantbandet… och sen nånting med de där tryckknapparna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.