diverse

Två klänningar och lite bilder på mina kantband

Ja när man är så dum att man försöker sig på att sy en present på sin nya CP det första man gör ja då får man också bita i det sura äpplet och göra om på sitt gamla vanliga vis så att man vågar ge bort presenten också! Ja jag var vågad igår och klänningen jag kantade på Cpn var en 1-årspresent till en tjej som fyllde 1 år igår och som hade kalas idag. Men den klänningen blev så sned att även min man såg det så då var det bara för mig att sy en ny när I sov middag idag och kanta med tvillingnål. Men då fick jag också göra några förbättringar i modellen så den klänningen blev bättre på fler vis, bättre urringning och lite insvängd för finare passform. 1-åringen mamma och pappa blev mycket glada för presenten! Klänningen till vänster är den jag sydde idag på mitt gamla vanliga vis och den till höger är den sneda som jag sydde igår. Ska nog fixa till den lite och så får I behålla den.

Mönster:
Jag utgick från Meedom och Meedom, form 1,5 i strl 74 men nu har jag ändrat så mycket på det att det enda som är kvar från mönstret är längden på känningen! Kan man kalla det för eget då?

Material:

Kanintyg med rosa kaniner från JNY Design, mudd från Stoff och Stil.

+++
Fick ett mönster som jag gillar och en klänning som jag inte skämdes över att ge bort. Trodde inte att jag skulle gilla de rosa kaninerna så mycket som jag gör så det är lite kul att I har en klänning också – om än lite sned…. Men fållguiden funkar finfint som ni ser!


Mina CP-problem. Men jag antar att om jag övar och övar så kommer det att gå bra men just nu känner jag mig som jag är tillbaka i syslöjden i mellanstadiet och inte fattar vad jag håller på med.
Ja mina frågor om kantband ställde jag igår men då hade jag ingen kamera hemma men nu har jag fotat mina kantningsförsök. Som ni ser är inte sömmen där jag vill att den ska vara, varken fram eller bak, men det problemet tror jag att jag har fixat till nu med de tips jag redan fått. Det jag undrar fortfarande är hur sjutton det egentligen ser ut på baksidan när ni andra syr?!? Mitt kantband verkar liksom inte mata på och stygnlängden blir fortfarande ca 1 mm trots att jag ställer den på 4 mm och baksidan blir helt full med trådar och trådloopar vilket inte ser snyggt ut och så kan det bli fint en bit för att sedan bli likadant igen. Det spelar ingen roll vilken trådspänning jag har, det ser exakt likadant ut om jag har på 3 som på 9… Jag har idag testa med olika pressarfotstryck och olika diff men jag märker ingen skillnad! Något expertutlåtande på mitt problem? Men nu får jag iallafall sömmen där jag vill och har markerat det så jag ska hitta tillbaka!Som ni kanske också ser så råkade jag ut för det som Kånkarång så fint beskriver hur man ska undvika, tror minsann jag ska följa hennes råd nästa gång! ”Jag syr från den icke kantade sidan så man avslutar overlocksömmen vid kantbandet. Börjar man med kantbandssidan har jag märkt att overlocksömmen kan hamna lite snett (utanför tyget) precis efter kantbandet och man får en ”osydd” bit just där.”
Tack förresten för er hjälp och snabba svar! Det är verkligen ovärdeligt att få hjälp så snabbt och jag uppskattar verkligen att ni tar er tid!

7 thoughts on “Två klänningar och lite bilder på mina kantband

 1. Visst är det irriterande att man suktat efter en maskin som man tror ska göra allt bättre och så blir det sämre… MEN det blir ju apsnyggt när det väl blir bra!

  Fållguiden verkar ju suverän – jag har ingen sån och fållar nästan bara med trippelsömmen för annars missar jag kanten.

  CP:n verkar vara schuuuukt känslig för hur man trär – några gånger när min krånglat så har jag provat att trä om och ibland hjälper det.

  Vi kanske ska ha en CP-workshop?!

 2. Om en sån eventuell workshop skulle hållas inom vettigt avstånd från huvudstaden skulle jag gärna vara med! Min CP står mest och dammar eftersom oddsen för att få det där perfekta resultatet som blir skitsnyggt (ursäkta min franska) är alldeles för dåliga och det känns säkrare ur aggressionssynpunkt att använda pålitliga maskiner även om slutresultatet inte ser fullt lika proffsigt ut… 🙂

 3. Testa att ställa om pressafotstrycket. För mig blev det bättre med 12 mm. Och så kantar jag inte längre med Stoff och stils mudd för den ger mig massor med hoppstygn 😮 Och kolla att pressarfoten verkligen är nere 😉

 4. Prøv å kante med interlock til Jny design.Den fungerer supert.Ellers er jeg også mest fornøyd med Dor tak tråd eller Stoff og stil sin tråd.Pass på at ikke stoff remsen henger seg fast der den mates inn.Jeg holder somregel stoffet litt oppe med hånden så det ikke vrir seg eller stopper opp.

  Flott kjole og din modell ble mye bedre på fasongen.Ett sånn mønster kan du kalle ditt eget syns jeg:)

 5. Vad roligt att du/ni gillade paketet! hoppas klänningen passade.

  Skoj med ny symaskin, finns många på min önskelista =) jag har bara en vanlig brother men den får duga ett tag till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.