tröja

Tröja

Det här är det första plagg jag sytt både kantband och fåll på på nya CoverPron. Trots att jag ”bara” bytte tråd och till en annan färg på interlocken så tog det nog 45 minuter för mig att få till inställningarna så att det blev snygga kantband. Men när det fungerade (efter att jag sänkt diffen till 1 igen) så blev det mycket fint.

Tröjan syddes i lördags som en present till en liten I som imorgon fyller 1 år. Vi känner I från föräldragruppen på bvc och då de fyller så nära varandra och augusti är späckad med kalas så fick I och I ha gemensamt kalas igår och då överlämnades den här tröjan. I gosade med den och försökte direkt dra den på sig så det tar jag som ett gott betyg. Mamman och pappan gillade den också.

Tröjan är sydd, som mina två senaste tröjor, efter Meedoms form 1 i strl 74 men den här gången kom jag ihåg att det skulle vara knäppning på axeln och det blev riktigt bra. Till nästa gång ska jag testa ett annat sätt att sy knäppningen på men det här blev helt OK det med.

Annars är det inga konstigheter med sömnaden. Den gick inte helt spikrakt, både kantbanden och fållen strulade och till slut nöjde jag mig med en lite krokig fåll för jag orkade inte dra upp den igen. Det blev kantband i ärmarna på den här för den mudd jag hade hemma matchade inte helt med interlocken och dessutom blev det ju så fint med kantbanden till slut så jag ville fortsätta sy dem!

Material:

Gult tyg med rödan kaniner från JNY Design, röd interlock från Jofotex.

Mönster:
Meedom form 1, strl 74 med jacklängd och knappslå på axeln.

+++
Färgerna! Tycker de är helt underbara. Detta är min favoritfärg på kanintyget. Det påminde mig om saffransdeg när jag satt och sydde, härligt saffransgult med röda ”prickar” och mjukt och lent! Kul att tröjan uppskattades!


Krokig fåll. I min iver glömde jag storlekslapp i tröjan men det är jag egentligen bara jag som vet.

!!!
Ser ni mina nya namnband? Tycker de är grymt snygga!!

14 thoughts on “Tröja

  1. jättefin tröja!!! jag måste köpa lite kaniner jag med.. finns så många fina nu! och dina namnlappar är riktigt snygga!

  2. Snygga lappar, och vad skönt att du blev nöjd med fållnings- och muddresultat särskilt när du lade ner så mycket tid på det.
    Håller med om kaninfärgen – gult och röt är klart en favorit, och saffransdeg stämmer ju precis.

  3. Tack för era kommentarer!

    Namnbanden kommer från Mina Namnband men man måste fråga om offert för att få dessa ”specialare” samt beställa minst 500. Så nu har jag band att gödsla med. Men gillar dem bättre än de som man syr fast på kläderna så jag är mycket glad för dem! Man gör sin design själv eller så hjälper de dig att designa dem som du vill ha dem.

  4. Jättefin tröja. Vilket tålamod man verkar behöva ha för att komma igång med CPn!! jag som inte har kommit till skott alls. Tack för erbjudandet att få prova din. Jag kanske nappar när jag får lite mer tid över! vi ses 6/9!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.