beställning · Sackosäck

Sackosäck


Den här beställningen har dragit ut på tiden, flera månader. Först var det tyget jag väntade på och sedan var det… annat i vägen. Ja ni vet hur det kan vara när man har många projekt på G. Men äntligen är säcken klar. Ja att det är en säck syns väl?!? Det ser kanske inte mycket ut för världen där det ligger som ett gigantiskt kuddfodral på golvet men när det fylls med kulor ska det agera sackosäck åt en kille på 15 månader.

Jag fick förfrågan om att sy en sackosäck i augusti/september någon gång men då jag inte har någon och knappt vet hur de ser ut så kom vi fram till den här lite enklare lösningen. En innersäck och en yttersäck. Innersäcken är enkel med dragkedja i ena kosrtsidan. Yttersäcken har lite mer dekor, sydde den 5 cm för stor runt om så jag kunde sy en stickning och få lite mer dekoration på kudden, sedan sydde jag ett veck över dragkedjan så att den blir helt dold. Kanske lite mindre lust att öppna säcken då? Dragkedjorna är placerade på olika ställen på säckarna med flit just för att minimera risken för kulspill.

Beställaren har själv kulor att fylla med och jag hoppas att jag har fått säcken lagom stor.

Tyget är från IKEA, från deras nya härliga kollektion med stormönstrade landskapstyger. Mönstret är improviserat.

8 thoughts on “Sackosäck

  1. jag gick också och väntade på den här tyg-kollektionen men jag vart lite besviken att det var så ”grovt”. köpte ett par meter av varje ändå, det går nog åt så småningom… 😉 vill också gärna se saccosäcken in action sen, jättesnygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.