tunika

Fyra klänningar

De senaste dagarna har dessa fyra klänningar sett dagens ljus hemma hos mig. Egentligen skulle jag klippa ut vantar och tossor för att fylla på inför marknaden i Sigtuna på söndag då dessa nästan helt sålde slut i Uppsala, men när jag satt och klippte så bara skrek tygerna å mig att de ville bli klänningar. Då är det bara att lyssna för annars försvinner sylusten!

Fyra känningar blev det totalt, en vardera i strl 74, 80, 86 och 92. Ärmlösa klänningar är så bra tycker jag eftersom de kan användas under lång tid, först som klänning och sedan som tunika. De funkar dessutom både på vintern och på sommaren. Dessa ska få följa med till Sigtuna och är även upplagda i shoppen om någon är intresserad.

De två mindre klänningarna har knäppning på vänster axel för att underlätta att dra den över huvudet. Var lite osäker om det skulle funka i CPn att kanta så tjockt med tyg som det blir när man syr en knappslå på axeln, men det funkade perfekt!

Mönster:
Eget

Material:
Röda elefanter (strl 74) Från Jofotex,
Röda kaniner på gul interlock (strl 80) från JNY Design
Gula flodhästar (str 86) från Jofotex
Rosa merimekkotyg (strl 92) tror jag att jag köpt på The Fabric Fairy

+++
Det är kul när man verkligen har lust att sy – det hade jag när jag sydde dessa och jag gillar dem skarpt allihop! Hoppas att de hittar nya hem i Sigtuna.


Nej idag är jag nöjd med sömnaden, fotograferingen och t o m PS samarbetade med mig så jag är nöjd och glad med bilderna också!

 
 
 

6 thoughts on “Fyra klänningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.