tygblöja

Testsömnad av formsydda blöjor

Dagen innan liten föddes sydde jag dessa två blöjor. De består av tre lager tyg, innerst är det velour, i mitten är det ett joggingtyg och ytterst en lite finare trikå så att blöjan ska se fin ut också! Sydde ju en hel del blöjor till I när hon var liten men hon tålde inte de material vi provade men nu ska här provas igen. Har dessutom lite mer kunskap om både blöjor och sömnad nu så jag hoppas att det kommer att fungera bättre.

Dessa är sydda från ett mönster som heter La Di Da Diapers och som jag köpt på nätet. Det jag verkligen gillade var de ca 20 sidornas instruktioner och tips om blöjsömnad samt att det finns 4 storlekar på blöjorna så funkar de så borde mönstret passa genom hela blöjperioden. Dessa två är sydda i storlek nyfödd (2-6 kg) samt small (5-11 kg). De är inte provade än eftersom jag inte har några ytterbyxor klara än men jag tycker att de ser bra ut i både passform och storlek. Möjligen kan small faktiskt även passa på I men har inte provat det heller.

Självklart gjorde jag egna ändringar redan innan jag testat men det var för att jag skulle sätta resåren så som Kalamajt beskrivit på de formsydda som hon har gjort och då behövde jag lite mer bredd i grenen. Möjligen skulle jag dragit resåren ännu mer – gjorde den kortare än rekommenderat mått.

Ska bli spännande att se hur de fungerar när de används och om liten tål dem. Ännu har inte liten fått något namn men vi har några förslag som vi känner oss fram med. Vi mår bra och tar det lugnt, precis som man ska. Dock är det lite svårare att helt gå in i babyruset när man har en lite större redan som har sina rutiner att följa! Men härligt är det – och utmattande!

10 thoughts on “Testsömnad av formsydda blöjor

 1. Att du ens hinner och orkar med blogginlägg mänscha!!! 🙂 🙂

  Jag måste bara säga att jag är SÅ impad av din blöjsömnad (och har alltid varit). Något som verkar ganska svårt tycker jag. Dom är ju så ljuvligt fina också, dessa blöjor!

  Ni verkar ha det bra trots utmattningen. ha en underbar tid nu!!!
  KRAM!

 2. ta väl vara på dig och dina fina barn. tiden går så otroligt snabbt …
  Ibland undrar jag var tiden har rusat iväg hän … Min äldsta är snart 25 år, och det var då jag började att sy och jag tycker att det fortfarande är kul att sy, vissa ränder går aldrig ur …
  Jättefina blöjor du har gjort …
  Du har ju verkligen chansen att prova dem, hoppas att ”liten” tål dem nu då …
  Ha det gott / Mari

 3. Gratulerer så mye med liten! Riktig så skjønn er han! Spenende med tøybleiesying. Vi bruker også tøybleier på lillesøster, men vi begynte først da hun var 10 mnd, så jeg gleder meg til nyfødt tøybleie-baby neste gang. Kos dere masse! Klem,

 4. Värsta supermänniskan som hinner blogga nu!?!?! 😀
  Hoppas allt flyter på bra hemma. Snusa lillen i nacken från mig :-). Nyfiken på namnet 😉
  Trevlig helg!

 5. ooooooh, så söta!!! Jag bara älskar newbornblöjan – så himla fin! Grattis igen, han är så söt att min biologiska klocka slår orimliga dubbelslag! 😉

 6. Vad fina. Jag ville sy blöjor åt Max, men gav upp eftersom det fanns så många olika blöjsorter och jag hade ingen aning om vilken jag skulle sy. All in one, this or that, och sen fattade jag inte om man var tvungen att ha yllebyxor (vilket inte funkar här i 40graders värme med 96 procent luftfuktighet…) eller om man kunde köra utan. Så jag gav upp…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.