tygblöja

R ska förvandlas till sköldpadda!

Fast bara ibland, när han har denna supersöta ullbyxa över sina tygblöjor.”Turtle Butt” heter mönstret och är riktigt lättstickat men verkligen effektfullt. Det gav en tjock blöjbyxa som jag tror kommer funka alldeles utmärkt. Stickade dem i Marks & Kattens ekoull, ett nystan (50 gram) av varje färg gick åt till strl small.

Tyvärr var mönstret felaktigt och man kunde inte följa beskrivningen hela vägen, bu verkar det som om man inte kan köpa mönstret längre så det kanske håller på att rättas till. Jag fick frifräsa stickningen efter det att jag  kommit till att dela för benöppningarna men det gick ju det med. Blir det fler efter detta mönster ska jag göra tightare benöppningar, dessa känns lite stora. Har inte hunnit testa dem då de åkte raka vägen ner i lanolinet. En sak jag gillade är att det är fler varv på rumpan  vilket gör att det går lite högre upp i ryggen än på magen.Totalt är den 8 varv högre över baken och det tror jag är toppen eftersom blöjan blir stor över rumpan!

Måste även få visa mitt fyndade tyg från Kupan. Brukar sällan hitta något där men igår blev det napp. Skulle inte dit egentligen men fick en oemotståndlig känsla att bara stanna till. Och detta tyg, ”Fandango” av Maija Isola väntade på mig där! Två härliga meter dessutom till ett vrakpris (om man ser vad det kostar i vanliga fall!)!!! Även flera meter brun manchester, ett retropåslakan och ett vitt i vitt mönstrat bomullstyg hittade jag där för nästan ingenting. Ibland har man tur! Det är en riktigt härligt varm orange med guldtryck på detta tyget, tror minsann det ska få pryda väggen i vardagsrummet.

12 thoughts on “R ska förvandlas till sköldpadda!

  1. Vad duktig du är på att sticka också. Själv hade jag inte kunnat få till det så bra. Här är det räta och aviga som går bara. Och slutprodukten blev superfräck.

  2. Övdragsbyxan till blöjan är bara för fin! Vilken underbar mönsterstickning!!!!

    Och vilka fynd sen! Tänkte också genast på inredning när jag såg Maija Isola-tyget….. Varför inte vägg… Varför inte stolar…

  3. Underbar blöjbyxa, riktigt tråkigt att inte ha nån i den åldern nu! Fina fynd också, själv glädjs jag över ett gult retrotäcke från Frälsningsarmén idag.

  4. Jösses vad snygga ullbyxor, så´na vill ju vi också sticka! Hur fungerar det egentligen att köpa mönster där? I vilka storlekar fanns mönstret?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.