kjol · vuxet

Kjol

Min garderob har fyllts på med en kjol, en jeanskjol sydd efter ett egenritat mönster. Jag har redan haft den och kan säga att jag verkligen gillar den, dock kommer den att behövas sys in eftersom den har töjt sig mer än jag räknade med och då midjan är måttsydd så sitter den inte helt perfekt längre. Förutom det så är jag helnöjd!

I vintras köpte jag boken Sew what, skirts. Den innehåller inga mönster utan den innehhåller beskrivningar på hur du ritar mönster till 16 olika kjolar efter dina egna mått. Perfekt egentligen. Till denna kjol har jag inspirerats av modellen ”Asian Dream”, gillade att den var avskuren över höfterna och hade lagda veck. Över sömmen sydde jag fast ett ljusrosa band som detalj. I bak är det dolt blixtlås och midjan är sydd med infodring.

Enkel sömnad var det och nöjd med resultatet är jag! Först hade jag ett annat tyg i midjedelen men det blev väldigt rörigt så jag sprättade bort och sydde enfärgat hela vägen. Så nu har jag en annan midja färdig som väntar på en kjoldel, förhoppningsvis hittar jag något som passar bättre till det tyget för jag hade inte så det räckte till en hel kjol i samma tyg.

21 thoughts on “Kjol

  1. Jätte snygg kjol som ser ut att passa dig perfekt. Jeans tyg är ju lite jobbigt när det töjer sig och det är ju inte lätt att veta hur mycket innan man använt den…

  2. stiligt. Jag köpte också den där boken förut men jag har ärligt talat inte tittat så mycket i den. kanske dags för det nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.