beställning · shorts · t-shirt

Sommaroutfit till L

Dessa kläder ska till L, en kille på snart 1,5 år. Jeansshorts med röda detaljer och en djungeltröja med röda kantband. Färgglatt och härligt tycker jag!

Shortsen var till för några dagar sedan ett par jeans med hål i grenen. Till barnkläder i denim tycker jag inte att det finns bättre tyg att använda än gamla jeans. Tyget är mjukt och alla gifter redan urtvättade. Mönstret är från Ottobres sommarnummer förra året, Ahoy baby shorts. (jag törs skriva var mönstret kommer ifrån eftersom jag inte har tagit betalt för denna beställning utan den är ett tack till L’s mamma som designat min nya grafiska profil! Alltså har jag inte brutit mot upphovsrätten i mönstret!) Några förändringar är gjorda, främst i linningen som inte alls är som i beskrivningen. Det är så roligt att sy något som faktiskt kräver lite tankearbete! Denna gång var det fusksprundet i gylfen som jag behövde fundera över samt hur jag skulle sy linningen när jag inte skulle sy den ensligt beskrivningen. Båda blev bra tycker jag. I linningens insida finns en öppning i ena sömmen där man kan justera resåren så att det passar barnet perfekt.

T-shirten är min vanliga, helt rakt uppochner utan krusiduller. Knäppning på axeln för att det ska bli ett så litet halshål som möjligt. Tycker att det är snyggare när tröjorna inte är så urringade men med interlock i halsen blir det lätt väldigt tight om man inte har knappar där. När jag skulle sy upptäckte jag till min fasa att jag hade slut på röd intelock men tack vare supersnälla Karinottilia så fick jag tag i två remsor till coverpron och så kunde jag sy klart!

9 thoughts on “Sommaroutfit till L

  1. Vilka snygga plagg! Shortsen är jättefina. Ser välarbetade ut. Håller med om att återbruk är det bästa mot barnahud!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.