tygblöja

Ännu fler fattycakes

Några fler fattycakes till samlingen. De är så bra att ha blöjor på G att sy när I vill hjälpa till. Det är perfekt för henne att markera längden på resåren med märkpennan, hålla nålar och annat viktigt. Dessutom gillar hon min rosa symaskin bäst 🙂 Knappa blöjor kan man sedan göra när man slötittar på TV på kvällen. Perfekt!

Frottén i de två blommiga kommer från en loppisfyndad handduk. Den bara hoppade på mig och sa att den ville bli blöjor. Har tyg kvar så det kan bli två i storlek M senare.De andra två har kända tyger! Synd bara att jag inte kollade åt vilket håll kaninerna var innan ja klippte. Hade varit finare att ha dem åt rätt håll på framsidan. Jaja, det är ju en petitess. Alla blöjor har ett lager trikå i mitten och microfleece innerst.

7 thoughts on “Ännu fler fattycakes

 1. Oj vad fina! Jag var inne på att köpa fattycakesmönstret men det verkade som att det var ”slut” – antar att de inte ville sälja fler.
  Tack för din förfrågan om att köpa mina stickade ytterbyxor. Jag är verkligen otroligt smickrad! Men jag tror faktistk att jag behåller dem, dels av sentimentala skäl, dels för att man aldrig vet om de kan komma till nytta…kanske nästa barn inte tål de blöjorna vi har nu eller något.
  Men tack ändå!
  Dina är så himla snygga. Det är nästan synd att vi har ett välfungerande blöjsystem nu, det ser så kul ut att sy såna snyggisar.

 2. Jeg synes passformen på disse fatty cakes bleiene ser så god ut, så nå har jeg kjøpt mønsteret selv for framtidig bleieproduksjon. Jeg har brukt tøybleier før, men aldri prøvd å sy egne. Jeg ser du syr dem med overlock-maskin, men tror du det vil fungere uten? Altså med en vanlig hjemmesymaskin?

 3. Snygga!! Verkligen proffsiga! Kul att du blev ”godkänd sömmerska” för fattycake också, grattis!!!

  Iris visa blir man ju också sugen på… längtar!!

 4. Hej Sussi!

  Nu är det min tur att få barn! I slutet av oktober borde det komma. Fram tills dess hade jag tänkt att försöka sy och sticka en massa. De här tygblöjorna ser ju jättefina ut! Funkar de bra? Det gör de väl antagligen eftersom du har fortsatt att tillverka dem… Jag hade ändå tänkt att köra på tygblöjor eftersom jag inte vill bidra till en massa onödiga sopor. Kan man sy dem själv så vore det ju jättekul! Var kan jag hitta mönstret nånstans?

  Kramar Åsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.