pyjamas

Ny pyjamas

Lillebror växer så det knakar! Han behöver påfyllnad i pyjamaslådan och då passade jag på att pröva ett nytt mönster för detta. Det kommer från senaste Ottobre (1/11) och i tidningen är modellen sydd i Znoks fina glada elefanter. Här är den sydd i ett annat tyg som Johanna Ahlard designat, de lustiga djuren som CeTho Design har tryckt upp och som jag är återförsäljare för. Tycker det är så fint det här tyget och lite synd att sy nattkläder av det (men jag har använt en bit II-sorteringstyg så det är ok ändå) eftersom det bara är vi som ser det.

Modellen har en dold dragkedja ner på ena benet. Supersmidigt för jag tycker alltid att knappar i grenen är svåra att knäppa på pyjamasar och att de går upp under natten. Jag använde ett långt osynligt klänningslås som jag köpt hos Bibbi som dragkedja, på så vis syns den inte alls. Jag älskar dessa osynliga lås, det är så enkla att sy i och det blir så snyggt! Jag satte muddar i bensluten istället för det kantband som stod i beskrivningen, för at få längre användningstid på den. Hade dock ingen bra röd muddväv hemma så då blev det turkos istället. Lite kul med olika färg p ärmar och ben!

Har tyvärr inte hunnit prova den på R ännu, den ser lite stor ut (strl 86) men jag tror nog att den kan funka ändå.

7 thoughts on “Ny pyjamas

  1. Toxic blöjan är jo jätterolig! Vad kul att kunde använda något man har i skåpet! Nu har jag sytt en fattycake efter din tutorial, den är fantastisk. Knapparna ska jag ta i morgon…: )

  2. Jättefin! Hälsigt med gult!
    Modellen ser ju riktigt bra ut också. Annars brukar de vara så himla vida, tycker jag. Hmmm, måste nog testas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.