mössa

Applikationer!

Jag har fallit! Fallit för en ny symaskin. På syfestivalen hade jag lite tid att prata med alla försäljarna och efter det föll jag och beställde hem en Brother Innov-is950, lillebror brodermaskin och efter några dagar så kom han hem till oss och bor nu i syrummet tillsammans med de andra maskinerna.

Jag gillar applikationer bättre än broderier och testade att sy några applikationer efter gratis nedladdade filer (stjärnan) eller billiga köpefiler (ugglan). En helt ny värld inom sömnaden. Inte nog med att den kan sy applikationer och broderier, maskinen kan även sy knapphål i ett steg, något jag länge drömt om en maskin som kan! Min gamla Husqvarna kan det inte och jag har dragit mig i det längsta att sy knapphål eftersom de oftast inte blir bra. Kommer dock inte byta ut Husqvarnan utan ha den kvar också!

Till dagens sydda så, eller helgen sydda ska jag väl säga. Efter att ha testat applikationerna på skräptyg vågade jag mig på att sätta dem på mössor till barnen. I valde tyger till sin mössa själv men jag var med och valde färger till tråden. Blev lite rasta och det passar ju bra. Stjärnan var gratis att ladda ner filen till och så lade jag till namnet i den i programvaran. Sedan laddades allt över i maskinen via USB-sticka och sedan satt vi och tittade I och jag på hur stjärnan blev till på mössan! Fusk! sa maken! Och ja, lite fuskigt är det men OH så snyggt det blir i jämförelse när jag gör det för hand med en maskin som inte har satinsöm!

Ugglan blev till på kvällen efter barnen hade somnat. Hade tänkt att ha vingar och ögon i reflextyg men det sprack när jag broderade och jag fick riva bort det. Blev söt ändå! Jag sydde i en bit treflex i sidsömmen på ugglemössan istället så syns man förmodligen lite iallafall. Ugglan är sydd med JNYs vågade ränder. Tycker det blev läckert!

För övrigt kan jag glädja er med att jag ska ta hem prov på sytråd med reflex! Om det funkar så kan man med andra ord sy en reflexsöm på vilket plagg som helst, stickning på jacka, mössa etc. Dekor i dagsljus och reflex i mörker. Ska bli spännande att testa!

8 thoughts on “Applikationer!

  1. sjukt snygga! har vi samma symaskin tro, den broderar 10×10 cm? Har inte testat att vare sig broder eller göra applikationer än…men du har broderat dessa alltså?! Herregud, jag måste läsa på ser jag!!

  2. Åh vad fina!
    Nu blir jag lite avis! För det är ju bara fantasin som sätter gränserna nu…
    //Thea (kokalal)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.