tröja

Syskonsmatchat!

Helst plötsligt, strax efter att våra två barn börjat på förskolan, dök Hello Kitty upp hemma hos oss. Både storasyster och lillebror är helt betagna i denna lilla katt (?) Jag förstår inte riktigt grejen men föll till slut till föga och sydde dem varsin tröja.

I fick en i rödvitrandigt och R i gråvitrandigt. Applikationen är köpt men var riktigt dåligt gjord. Allt är i stort sett i samma steg och rörigt sytt. Men hon blev ganska söt ändå. Fans inte ens ett steg att stoppa och klippa rent runt tyget innan satinsömmen. Så jag klippte rent efteråt och det blev då en rå kant med vitt tyg runt hela applikationen. Rosetten var också ganska dåligt stygnsatt som kan ses på bilderna. Jaja, jag betalde väl en tia för applikationen så man får väl vad man betalar för!

I har sin Kitty på bröstet. Det skulle R också ha haft om jag inte tänkt galet när jag placerade tyget och den hamnade först längst ner på magen av tröjan. Inte så snyggt. Jag klippte då raskt om framstycket till en ärm (hade tack och lov inte klippt ut mer än framstycket när jag broderade så det blev inte så mycket spill) och så fick han Kitty på armen istället.

Två nöjda barn har jag när de får ha dessa tröjor. När de var nysydda hade I sin i 5 dagar i sträck. Nu accepterar hon att den är i tvätten ibland också. Tygerna komme från samma fyndlåda som jag pratade om igår. Det är jersey av något slag. Kantat med lila respektive turkos interlock från JNY.

4 thoughts on “Syskonsmatchat!

 1. Emiliten skulle älska dina kläder – Hello Kitty och Bilar, kan det bli bättre? Superfina grejer.

  Stort tack för den fina trådrulleställningsbeskrivningen nedan, jag tycker du är fantastisk som lägger ner allt detta jobb för att dela med dig på det sättet. All cred!

 2. Vad fint! Enda nackdelen meed att sy och göra allt själv är väl just det där att man inte tycker att det som är färdigköpt är fint längre 😉 kan inget om broderimaskiner men förstår att du kan se att det är slarvigt gjort…vågar nog inte skaffa mig nån då 😉
  Slutresultet med tröjorna blev i alla fall jättefint i mina ögon 🙂
  /Karolina

 3. Vad gör man inte för sina barn?! 😉
  Och jag vill också tacka för den fina beskrivningen av trådrullestället. Hoppas jag kan få tummen ur någon dag och tillverka ett sådant 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.