overall

Overall

Jag har gjort det, som så många andra…. sytt en overall till sonen. Det tog emot länge för jag gillar verkligen inte de nya säckiga OPs som finns men när jag bläddrade igenom gamla Ottobre hittade jag denna i förra vinterns nummer. Den föl mig i smaken, Smal och utan luva. Perfekt!

Passade på att sy i den härliga bilvelouren (nedsatt med 10% till och med imorgon). Helt underbar kvalitet och lätt att sy i. Bred är den också och för det här plagget gick det inte åt mer än längden en gång och då menar jag ca 60 cm eftersom den är skuren mitt på. Det var lite nya moment i denna sömnad, eller lite, det var ett nytt moment och det var att sy fickorna med täcksömmen. Har undvikit att sy med avigsidan utåt på CPn för varje gång jag försökt har det blivit så fult. Men nu lade jag tid på att få till sömmen bra och se, det gick! Såklart, det brukar ju göra det när man väl bestämmer sig.

Inte helt nöjd med dragkedjan, det är svårt trots formband och tråckling. Nästa gång (ja storasyster vill också ha en såklart) ska dragkejdjan få löpa ända ner i grenen och sys fast i grensömmen istället. Muddar var det inte på ursprungsmönstret men det ger ju plagget längre livslängd och dessutom är det praktiskt! Så det lade jag till.

Matchade upp med turkos detaljer i fickor och insidan krage och till det lime, muddar, kanter, täcksömmar och dragkedja. Jag är nöjd men jag gjorde som jag alltid gör med Ottobre, minskar bredden med en storlek men det hade jag inte behövt göra för denna är smal i modellen ändå. Den är lite väl tight över rumpan på lillebror som fortfarande har tygblöjor. På bilder modellar storasyster. Detta är strl 86 på bredden och 92 på längden. Om jag syr en 98 till storasyster kommer det nog bli perfekt till henne.

11 thoughts on “Overall

  1. Å, den är ju helt underbar! Velouren är supermysig och detaljerna plus den avvikande insidan på kragen är jättefint. Den skapar habegär!

  2. supersnygg!!! jag gillar inte heller OP men det mönstret i Ottobre har jag tänkt sy länge men har inte kommit till skott, men nu fick jag en spark i baken av din snygga 🙂 snygga sömmar och detaljer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.