väska · vuxet

Vårväska!


Strax efter första sew-alongen hos karinottilia sydde jag den här väskan. Blev så inspirerad av den första och hur kul det var så var tvungen att testa en annan modell. Hittade ett mönster på etsy som jag gillade, den heter Modish Messanger Bag. La till en ficka med dragkedja på utsidan under väsklocket. Använde mönstret på ficka från sew-alongväskan! Här i finns ficka för mobilen.

Tyvärr var mönstret inte helt bra och instruktionerna inte alls tydliga. Bland annat skulle man lägga fodret utanför när man sydde ihop väskan och foder, vilket gjorde att fodret blev alldeles för stort (såklart). Fodret blev sig aldrig riktigt likt efter denna miss men efter att jag sytt om så blev det OK iallafall. Ändrade även på den inre fickan och la till en hake för nycklar.

Tygerna hade jag hemma. Det prickiga tyget är från Ohlssons tyger, smalspårig manschester som jag tror är från Stoff och Stil och så ett retrotyg som jag fått i ett byte med Ottopippi för länge sedan. Dragkedjan är från ett gammalt kuddfodral och passade toppen i färg till manschestern. Denna gång ville jag ha en stabil väska och använde vilodona som mellanlägg. Det gjorde det lite svårsytt men nu är väskan stabil! I väsklocket har jag fleece och likaså i fickorna för att de skulle bli lite stabilare men inte stela.

12 thoughts on “Vårväska!

  1. Å så fint! Härliga färger! Det är så kul att sy väskor och nu fick jag verkligen lust att sy en fin, fräsch vårig till mig själv.

  2. Åh, vilken fin färgställning på detta tyg, du vill inte byta bort en bit mot en annan färställning? Jag har samma tyg i rosa nyanser och i gröna nyanser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.