merinoull · tyg

Merinoull!

Äntligen! Nu är den klar och kommer snart in i lager! I samarbete med finska Majapuu har vi tagit fram mönstrade merinoullstyger. Majapuu har idag fått sin leverans och skickat foton så vi kan se hur underbart fin den är. Vi väntar fortfarande på att leveransen ska komma fram men det borde inte vara så långt borta nu, några dagar skulle jag tro. Jag har lagt ut en del av tygerna till bokning i butiken men kommer hålla en del så det finns på syfestialen också.

Vi valde mönster som många gillar, ränder och stjärnor! Unisex och passar både små och stora! Vill man ha en annan färg på mönstret går det jättebra att färga tyget med t ex Cool Aid. Cool Aid är egentligen ett saftpulver men funkar utmärkt att färga garn med och lika bra att färga tyger med! Jag ska testa och färga det! Det lite söta äppelblomsmönstret kommer ge så fina klänningar och tröjor, vilket barn kommer inte vilja klä på sig mjukaste merinoullen med det mönstret?! Tyget är superwashbehandlat och går att tvätta på ullprogram i maskin. Tyvärr funkar det inte så bra att göra blöjbyxor av så superwashbehandlingen gör att byxan inte håller inne fukten.

Till de mönstrade har vi även ett enfärgat svart tyg om man vill bryta av med lite lugnare eller använda att kanta med. Jag vet vad jag och mina barn kommer ha som underställ i vinter, vad kommer du att ha?!

6 thoughts on “Merinoull!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.