hoodie

Hoho! Hoho!

Ligger lite efter i bloggandet om det sydda! Men jag har sytt. Så mycket jag har hunnit! Det har varit mycket ordrar sedan jul och det är superskoj! Nu syr jag i nya tyger inför syfestivalen men den här hoodien sydde jag innan jul och var en julklapp till storebror.

Modellen är från Ottobre (4/11 tror jag) och jag har velat sy den ända sedan jag såg den. Nu behövde storebror en ny tjocktröja och då slog jag till! Tygerna hade jag köpt hem redan förra vintern, dragkedjan blev över i somras när färgen inte passade med min Minorujacka och det blev en kul detalj till den annars mörka tröjan. Det blev också röda dekorstickningar med Covern för att ta upp det röda i dragkedjan. Det syns bara lite på bilden längst ner men luvan är fodrad med samma tyg som ugglans kropp och infodringarna är också av det tyget. Dragkedjan är sydd efter Kokalals tutorial om hur man syr dragkedja med mudd och infodring, en toppenbra tutorial!

Jag följde mönstret till punkt och pricka, sydde en 104 och den är lite stor men passar ändå bra. Det tog rätt många timmar att sy den men det var det helt klart värt.

9 thoughts on “Hoho! Hoho!

  1. Den har jag oxå varit sugen på att sy men inte orkat ta tag i. Riktigt fin blev den.

    Kristinlog.se

  2. Den blev verkligen superduperfin!
    Den är också en av mina favoriter från Ottobre men jag har inte vågat mig på den för jag tror den skulle vara för svår för mig.
    Men jättekul att se att du har vågat och dessutom lyckats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.