tröja · vuxet

Hummingbird top

Den första hummingbirden jag sydde var helt efter mönster men jag behövde en liten justering i axeln då mina axlar lutar framåt. Det behövs nästan alltid en förskjutning av axelsömmen för att den ska hamna på rätt ställe. Passade också på att göra en ”small bust adjustment” och ta bort lite tyg ovanför bysten men hjälp av ett veck som går från ärmhål till till inre axelspets. 

Efter dessa justeringar sitter toppen nu helt perfekt på mig! Jag är mycket nöjd och jätteglad att jag börjat lära mig förstå det här med mönster och justeringar.
Denna är sydd i en stuv från Ohlssons som jag köpte i våras. Den är jättemjuk och skön att ha på sig. Måste erkänna att jag var lite skeptisk till skört (som jag har lärt mig att peplum heter på svenska!) men nu älskar jag det och tycker att det är riktigt snyggt!
Mönstret för denna är Hummingbird Peplumtop & skirt från Cake som finns i butiken. Det är så smart ritat måste jag säga. Man utgår från sina egna mått och ritar sina egna sidlinjer på toppens mönster! Och för varje höftvidd på kjolen finns det fyra (!) olika midjevidder att välja mellan! Så mät bara byst, höft och midja och få ett helt eget personligt mönster. Att man som jag sedan måste modifiera axlarna ja det har ju andra orsaker! 

2 thoughts on “Hummingbird top

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.