mönsterkonstruktion

Byxor i massor!

Alla som har barn vet ju att barn växer en hel decimeter över en natt, eller hur?! 
Så var det med storebror i familjen, helt plötsligt (eller var det efter den här sommaren när de bara sprang runt i det som gud gav dem?) hade han inte ett endaste par brallor som passade och så skulle förskolan dra igång igen. Vad fanns annat att göra än att sy ett helt gäng brallor?
Ritade upp ett mönster efter storebrors mått. Han var faktiskt en ganska perfekt 104 vid det här laget. Gjorde en basbyxa som jag sedan ritade om till pösbralla precis som jag gjorde med lillebrors byxmönster i strl 86 tidigare under sommaren.
Sydde ett par testbrallor till honom och ett par likadana till lillebror (fast i strl 86 såklart!) De blev faktiskt riktigt bra redan på första försöket. Det jag tycker är svårast med byxor just nu är att hitta rätt grenhöjd. Det är gärna att det blir för högt i midjan men det kan ju också vara jag som inte riktigt förstår hur man ritar ut grenhöjden på rätt sätt.
Sydde ett helt gäng byxor efter det här mönstret och några av dem har fastnat på bild. Storebror har själv valt ut de tyger som skulle bli byxor. Kul när de börjar vilja vara med och bestämma. Jag hoppas att det gör att jag får fortsätta att sy till dem! Han är inte så intresserad ännu av att vara med vid maskinerna men ibland, speciellt när jag broderar på maskinen, vill han vara med. Kan tro att det är spännande att se bilden växa fram helt av sig själv!

2 thoughts on “Byxor i massor!

  1. Vilka fantastiskt härliga brallor! Och som jag känner igen det där med att barnen växer så det knakar, och det bara över en natt. Vi hade precis så här hemma i höstas, panik på byx och tröjfronten, allt var för smått!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.