klänning

Midsommar!

Åh, jag längtar till midsommar! Nu yr snön utanför knuten och det är ganska långt kvar till midsommar men jag passar på att visa klänningen som jag sydde till min son till förra årets. För varför ska bara tjejer få ha fina blommiga klänningar och kjolar med snurr? 3,5-åringa pojkar vill också snurra så att kjolen står rakt ut!

Sonen önskade sig en klänning till midsommar och han valde tyg själv. Det är ett härligt tyg från ett fd påslakan som jag smockade i överkant och så sydde jag smala axelband som går i kors på ryggen. Han använder den fortfarande med glädje när han ska vara extra fin.

Det var faktiskt första gången jag sydde smock som faktiskt blev bra. Denna gång spolade jag upp den elastiska undertråden på maskinen istället för att veva den för hand. Jag vet att man inte ”ska” men det blev faktiskt riktigt bra och jämt uppspolat. Sedan var visst tricket att ånga smocken ordentligt med strykjärnet efteråt. Det var som trolleri, smocken bara drog ihop sig och blev så jäkla snygg!

Jag tror att jag gjorde kjoldelen något A-linjeformad men jag minns faktiskt inte helt. Använde iallafall nästan hela tygbredden och hela den längd av tyg jag hade.

7 thoughts on “Midsommar!

 1. Så rätt så rätt! Känner många smågrabbar som älskar att måla naglarna, gillar verkligen föräldrar som inte är rädda för att låta barnen själva känna efter vad som passar dem och är kul!
  Smock skrämmer mig dock fortfarande!

 2. Superfin! Samma stil som sonens nyårsklänning som jag visade dig ;-). De har bra smak!
  Du fick verkligen till smocken, knöt du efter varje rad, eller körde du på hela vägen?
  Kram

 3. Jag äääälskar denna och jag ääälskar än mer att du sytt den till din son.

  Här hemma springer lillebror omkring i snurrklänning dagen lång och det är även favoriten till förskolan.
  Han är 2.5 nu och jag älskar att han SJÄLV väljer vad han vill ha och vad han gillar.

  Världen blir lite bättre av alla dessa små steg =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.