applikationer · tröja

Tre blingade tröjor

Innan bebisen föddes sydde jag dessa tre tröjor till barnen. Modellen är Hallonsmulas ”A little twisted” men jag ritade om luvan till en omlottkrage istället. Jag fick de tre paljettigerapplikationerna av ev kompis tidigare i år och de gick såklart hem hos barnen. Det kom flera förslag och önskningar på vad som skulle sys men till slut kom vi fram till att de skulle vara snygga på ryggen på en jacka eller tröja. Tygerna valde barnen själva och de gjorde ett bra jobb tycker jag.

Stora valde blått, föga förvånande, det är favoriten sedan länge. Blå velour från Ohlssons tygers stuvlåda och blå college och mudd från Elvelyckan. Perfekt färgmatchning!

Mellan valde en fin bränd orange velour från Hilco och matchade det med Neenuskas godiscollege.

Minste valde en gammal hyllvärmare som jag inte vågat klippa i, en randig velour som hette ”Lenny” från Hilco som jag köpte 2008 och den var svindyr. Den matchade vi med en enfärgad grön velour, också den från Hilco. Tröjorna var snabba att sy men att sy fast applikationerna var en annan historia. De syddes fast för hand och tog ungefär 3 timmar per applikation. Det var visserligen ett bra arbete att göra i soffan de två dagarna innan bebisen föddes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.