mammakläder · vuxet

Mammakjol


Idag har jag sytt en mammakjol. Började igår men fick sitta en timme och sprätta bort resåren så då hann jag inte klart. Idag gick det dock bättre och jag är glad över resultatet, kommer nog kunna ha den resten av graviditeten.

Tyget kommer från Tygcentrum i Uppsala och är viskosjersey. Jag föll direkt för den gröna färgen och det härliga mönstert! Det blev dessutom en snutt över som jag an sy något till liten av 🙂 Funderat på om det skulle göra sig med en knytmössa med fleecefoder i det här tyget… Tror det skulle bli sött. Annars kan det nog bli en omlottröja av det som är kvar.

Mönstret kommer från Ottobre 2/2008 men jag har modifierat det och bara sytt ett lager istället för två som det var i mönstret. Det var lite pilligt att få dit silikonbandet i midjan så det blev nog lite löst, men magen växer nog snart i det och det är ju skönt när det inte sitter för hårt. Har sytt den på overlocken och fållat med tvillingnål på vanliga maskinen.

Det här är det första plagget jag syr till mig själv på säkert 5 år och det känns som om jag kommer använda den ganska mycket framöver. Det kommer nog bli fler ju varmare det blir.
Namnbanden är beställda och kommer om ca 2 veckor! Ska bli kul att få sätta sitt eget märke på kläderna!

7 thoughts on “Mammakjol

  1. Tack för kommentarerna! Jaghar just fastnat i bloggträsket och det känns som om jag kommer stanna här. det är jättekul med så många olika bloggar och så mycket inspiration!

  2. Vilken härlig mammakjol, jag gillar tyget jättemycket. Du kommer att bli så välklädd under resten av graviditeten nu när du kan sy dina egna mammakläder.

  3. Så läckert! Så kul att du börjat sy mammakläder så tidigt! Jag trodde jag skulle göra det båda mina graviditeter men det rann visst ut i sand…Fin blogg förresten!

  4. Fantastistkt snygg kjol! Den modellen tor jag skulle passa mig bra. Var får jag tag på mönstret? Vad är Ottobre 2/2008? En tidning?

  5. KE – ja ottobre är en tidning. Du kan beställa den från deras hemsida http://www.ottobredesign.com Denna modell fanns i nr 2 – 2008

    Modellen är dock ändrad från mönstret i tidningen (den är i dubbelt tyg i tidningen) men grunderna är densamma.

    Kul att du gillar kjolen, just nu är den utlånad till gravidkompis nr 3!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.