linne · tights

Dödskalle-kit


Det har blivit lite sytt på morgonen idag. Sambon jobbar helg så jag får pyssla så mycket jag vill! Det blev ett linne och tillhörande tajts i dödskalletyg kantat med svart mudd. Båda tygerna kommer från JoNic textilimport. Kommer man få en goth-baby eller en goth-baby när kläderna jag gör ser ut så här haha! Egentligen gillar jag mer retro men det här blev rätt roligt det med! Storlek 62 på båda men tröjan ser mycket mindre ut än tightsen. Mönstren kommer från Elsbeth Gynthers ’Nya Barnkläder’.

Sydde på kantbanden på min vanliga maskin, sen sydde jag ihop linne och tajts på overlocken. Fållen är gjord med tvillingnål på den vanliga maskinen. Hittar inte något resår alls hemma trots att jag vet jag öpte härom veckan så det ska i i tajtsen, annars är det klart.

Det här är det första jag sytt i mjuka tyger där jag är nöjd med kantbanden, så nu behöver jag inte längre drömma mardrömmar om att bandkanta kläder! Kanske tom vågar mig på en body snart (när mina lösnummer av Ottobre kommer!). Det pilligaste var att få i grenkilen på tightsen snyggt, det blev bra i 3 av 4 hörn, men det syns ju inte heller när det är i grenen så det får vara så. Muddarna blev nog också lite stora och kunde inte komma på hur jag skulle få in tyget i overlocken när jag skulle sy fast dem så de är sydda på den vanliga masinen och sen sicksackat kanterna i efterhand.

Är ändå rätt nöjd med resultatet idag! Speciellt linnet tycer jag blev bra. Ska bli spännande att se när det passar och om det passar!

One thought on “Dödskalle-kit

  1. Oj, det tyget skulle min femårige son älska. Tufft set!Apropå linnet, jag förlängde livet en bit innan jag klippte ut mönsterdelarna, så gör jag med nästan alla överdelar så kan de ha kläderna länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.