byxor

Mina första muddisar

Tillbringade kvällen igår med att rita av mönster och klippa ut dem, så nu har jag ett gäng mönster som väntar på att bli klippta i tyg och sydda 🙂 Var ute på landet hela helgen och satt mest i en solstol och stickade, det blev ca 8 cm på koftan gjorda!

Ikväll klippte jag ut och sydde mina första muddbyxor. Fick mönstret skickat till mig från Ottopippi i veckan som var och det kommer från Ottobre 4/2007. Sydde dem i gul velour med brun mudd och jag är nöjd med hur de blev fast det var första försöket. De ser lite korta och breda ut så jag ska nog ta in dem lite innan jag syr ett par till men de ser ändå fina ut tycker jag 🙂 Dessutom var de busenkla att sy och jag fick till och med fast muddarna med overlocken!! (Fast jag fuskade lite och hjälpstickade fast dem på vanliga maskinen först.) Lyckades dock inte få muddskarven mitt i ryggen utan den hamnade i sidsömmen, haha. Fast det ser OK ut ändå. Jag tyckte att jag hade helkoll på vilken söm som var vilken när jag passade ihop byxa och mudd men inte då…. Den hamnade iallafall inte mitt fram och man får ju vara glad för det iallafall!

Nästa gång ska jag även göra benmuddarna lite mindre tror jag, minskade dem ändå rätt rejält jämfört med mönstret, men på mönstret ser det inte ut om om muddarna sitter åt vid fötterna. Är ändå grymt nöjd med att de sitter på med en äkta 4-trådig overlocksöm! Tycker det det ser snyggt ut!!! Jag tror att det inte ens tog mig en timme vid maskinerna för att få ihop dessa små brallor, så det kommer att bli fler. Måste bara låna en lagom gammal baby för att prova modellen på först. Det är väl det som är en av nackdelarna med att sy innan barnet kommer, man kan inte kolla om storleken passar. Dessa är i strl 62 så det kommer väl ta ett tag innan den lill* växer i dem.Velouren kommer från Jofotex och det gör mudden också. Det här är det första jag syr av tyget från mitt första Jofotex-besök. Nu väntar en body att matcha med, ugglor eller ränder det återstår att se (men känner jag mig själv kommer jag göra både ock och lite till)

Till sist måste jag lägga upp en bild på stickningen också. Har aldrig stickat flätor förut men det ser fint ut och jag kan faktiskt förstå beskrivningen!

4 thoughts on “Mina första muddisar

  1. Ja, att sticka flätor är kul, men det krävs lite koncentration. Mönstret ser helt galet svårt ut när man först ser det, men det är rätt lätt att förstå! Det ser jättesnyggt ut på koftan!

  2. Hej Strömming!!! Vad kul att du är nöjd med mönstret!! Breden gör ju också att pöset blir det rätta! 🙂 Vad duktig du är som fixade minimuddar på dessa små benen med overlocken! (Sydde du verkligen dem i en rundel först? Impad i så fall!!) Och hade det varit jag som sytt dem hade den stora muddskarven vid första försöket säkerligen hamnat mitt på magen 🙂 🙂 🙂 Benmuddarna på mönstret är ju egentligen inga muddar, utan bara tunna benslut som inte sitter åt (kanske var otydlig där vid mina kommentarer när jag skickade mönstret). Så dessa behöver smalnas av (och förlängas så som du gjort). Tror ändå detta kan bli rätt okej, annars får du väl sätta en söm bara i benslutmuddarna för att smalna i efterhand! Lite svårt när du inte ens har ett barn att pröva på i efterhand ännu 🙂Hur som helst! Stor grattis till dina första muddisar!! Tycker dom blev jättecoola!!

  3. Ottopippi: Jo jag såg att det var benslut så jag mätte muddar så som jag brukar, bredden – ca 20% men jag ska nog göra ännu minre på nästa par. Jag fick fast även benmuddarna på overlocken menjag fuskade som sagt och sydde först med 5 mm stygn på vanliga maskinen och sen när de satt fast så använde jag hjälpsömmen att styra overlocken efter och sy med den. Lite extra jobb men det funkade. De har verkligen det där ”pöset” som jag inte fick till med dödskallebyxorna så det är verkligen toppen. Jag ska bara modifiera lite med vidden och längden menjag snålade lite på sömsmåner då jag klippte ut och sen när jag sydde tog jag nog mer tyg än jag borde. Hur som helt, jag är helnöjd med mönstret och det kommer bli fler fler fler brallot framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.