diverse

GRRRRRR OCH MORR

Trodde inte jag skulle hinna sy idag men lite hann jag med iallafall. Dock är jag just nu riktigt irriterad för jag håller på att sy ’falsk smock’ på ett klänningsliv men jag kan inte få den dumma dumma dumma elastiska tråden att förstå att den ska ligga som annan tråd i skytteln när jag syr. Den bara hoppar loss och så blir det ingen trådspänning på undertråden och så måste man sprätta bort det och gummitråden har nästan tagit slut. MORR!!! Någon som har nått tips på hur man får gummitråd att åka ner i rätt spår i skytteln när man har en fast skyttel??? Snart åker jag hem till mammas gamla hederliga maskin med lös skyttel där man vet att tråden ligger rätt och syr denna jäkla söm. Mer tråd måste jag också skaffa.

Man ska inte sy kläder till sig själv med avancerade saker som smock…. tacka vet jag velourmuddisar och annat enkelt som tar en timme. *surar*

6 thoughts on “GRRRRRR OCH MORR

  1. Stackars, stackars Strömming!! Jag som skulle hit till dig och peppa lite 🙂 :-). Har tyvärr inget tips alls, för jag förstår inte ens vad du har problem med (det låter så avancerat)… Hoppas att du får bättre pli på allt hos din mamma i morgon!! Försök att ha en fortsatt bra dag i dag! Så tittar jag in i morgon igen och peppar!!!Kram från Ottopippi!!!

  2. Tack tack Ottopippi! Jag ver verkligen sur igår när tråden inte ville sitta fast i trådspänningen 🙁 Nu försöker jag få tag i mamma och hennes maskin istället, och mer tråd! Jag återkommer med resultat av smock-sömnad efter helgen antar jag. Får väl sy något jag klarar av innan jag ger mig i kast med det igen så jag inte tappar självförtoendet, haha!

  3. Sluta sura! 🙂 Fast jag vet inte riktigt vad jag ska ge för råd. Min krånglade aldrig så, det jag tyckte var jobbigt var att med blod, svett och nästan tårar försöka hålla ut tyget sträckt, med alla gummisömmar, och samtidigt försöka sy raka fina sömmar. Hoppas du får rätt på det, det var väl första gången du provade på detta precis som för mig, då händer det ju lätt att det skiter sig ibland. 🙂 Försök igen. Heja heja!

  4. Hej Strömming!! Nu är jag här och vill peppa lite igen. Det visade sig att jag fick sytid idag ändå! Beroende på att jag var sjuk idag och fick ställa in min träff nu i kväll. Jag är jättenyfiken på din smocksömnad. Vet ju inte ens vad det är för något! Du måste lova att blogga om det sen när du får tid.Hoppas du haft en fin tid hos din mamma!!Vi ses snart i cyber! Godnatt!

  5. Ottopippi: Smock är när man syr en massa rynk med gummitråd som undertråd. När man har sytt ca 8 raksömmar med ca 1 cm mellanrum så blir det en väldans massa rynk på tyget eftersom gummtråden ska vara spänd på undertrådsspolen och därmed drar ihop tyget. Du har nog sett det men inte tänkt på det. (Det är föresten jättefint att sy små klänningar med smock upptill runt livet och smala axelband, man behöver vbara en stor fyrkant som man rynkar upptill och fållar nertill så är det klart.)Mamma hade bytt maskin!!! Men hade den gamla kvar ute på landet så jag ska få den! Fast hon sa att den syr helt galet men det är värt att prova ändå men det blir inte förrän till efter helgen. Roade mig igår med att klippa ut ugglor ochsticka (inte heller jag kom iväg på det jag skulle..)

  6. Okej!!! Inser att jag har sett smock på många klänningar. Jaså, det är DET som kallas så. Fattar bara inte hur du vågar dig på att sy sånt!!??? 🙂 🙂 Verkar ju galet svårt!!Jag var förresten också SUPERSÄKER på att mina döttrar var killar – alla andra också (med två undantag). Men precis när den första knodden ploppade ut tänkte jag: Näe, det är nog tjejer ändå!! Och det var det!! 🙂Hade också ett motstånd att klippa i det ”heliga” uggletyget först, men det gick snabbt över!!! 🙂 Lycka till med de nya muddisarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.