hättor · skjortor

Elefanter!

Den här kombon såg jag på en blogg i förra veckan, så jag tar inte åt mig äran för den. Minns inte vems blogg men det var en klänning i de bruna elefanterna med en gul applikation och gula kantband. Den gillade jag skarpt! Samma dag jag såg den fick jag mitt paket från Stoff och Stil och i paketet låg samma fina elefanter och då bara visste jag att dessa ska kantas med gult! Men riktigt vad jag skulle sy visste jag inte förrän häromdagen då jag på en annan blogg såg en massa skjortblusar i olika tyg, nu har jag hjärnsläpp, men minns inte på rak arm vem det var heller (jag skyller allt på hormonerna nu, hjärnsläpp, tappade saker, ont i kroppen, allt är hormonernas fel).

Och eftersom jag har tur ibland och har Gynthers bok hemma från bibblan heeeela sommaren (jag fick låna till i augusti!) så var det ju väldigt enkelt att sy en sån skjortblus. Men när man klipper i ett tyg kan jag ju inte nöja mig med en sak och då kom jag på att hättorna jag sydde förra veckan var jättestora! JAAA en hätta får det bli. Fram med mönstret och minskade ner det 3 storlekar, nu börjar det se ut att passa en liten men frågn är om den fortfarande är för stor till en nyföding… det visar sig. Dessutom har jag fått beställning på hätta i det här tyget fast med grönt kantband till en liten som också ligger i mage just nu så jag var ju tvungen att provsy en åt mig först…. hihi!!
Och just nu känner jag mig sådär barnsligt nöjd och glad för det blev verkligen så fint som jag hade hoppats på och jag älskar elefanterna. Dessutom så skiner solen och vi spelar Bobban här hemma så med skön baktakt, sol genom fönstret och med ett lyckat syprojekt så blir det här nog en riktigt soft kväll 🙂

Material:
Bomullstyg från Stoff och Stil.
Kantband från mammas gömmor.

Mönster:
Skjortblusen är från Gynthers ”Sy till barnen”. Storlek 62.
Hättan är från Ottobre 6/2007 men jag har förminska den 3 storlekar .

Maskiner:
4-trådig overlock till att sy ihop delarna. Juliette gjorde kantbanden.

Sömnad:
Sydde kantbanden i sprundet. Sydde därfefter ihop axelsömmarna och kantbandet i halsrigningen. Sydde sidsömmar, kantade nederkanten och ärmslut

Sydde först ihop hättan med hjälpsöm på Juliette och därefter tog jag overlocken och sydde de ”riktiga” sömmarna. Sydde kantband, först runt ansiktet och sedan runt nacken som även fick bli ca 25 cm långa knytband.

+
Det blev precis så fint som jag hade hoppats på! Eftersom skjortan är i storlek 62 så gör det inte heller något om hättan inte passar lill* precis i början heller, men jag skulle vilja veta hur stort huvud en nyföding har…. så att beställningen blir bra


Nästa gång ska jag prova att kanta ärmar och nederdel innan jag syr sidsömmar och se hur det ser ut, det verkar mycket enlare, det var pilligt att få fast kantbandet på dessa små små ärmar.

17 thoughts on “Elefanter!

  1. Halloj!!!! Så himla jäkla URSNYGGT!!! Visste inte att SoS hade detta tyg inne! Underbart!! Måste ha! Hoppas de har kvar!!Snacka om vem som är produktiv nu då?!:-) Jösses vad du syr mkt fint!När jag syr skjortblusarna kantar jag alltid ärmar före ärm-sidsöm. Ju enklare desto bättre 🙂

  2. Hur snyggt som helst.Har samma tyg liggandes här hemma tänkt för samma blusmodell men några storlekar större, men nu har jag sett en annan blusmodell till stora tjejen så då blir det kanske det istället.

  3. Ja visst är det coolt!! Ska finnas i grönt också. Ordernummret är 813519, men det går inte att hitta det i sökfunktionen. däremot om du skriver ordernummer i ’handla direkt’ så kommer det direkt i varukorgen. Det är lite mysktiskt på SoS just nu….

  4. Kanonfint! Jag har försökt att beställa detta tyg två gånger nu, men varje gång som jag haft andra saker att beställa så har det varit slut… Kanske dags för ett tredje försök då…?Kul med brytningen i färger!//Kaja

  5. Tack för alla era fina kommentarer!! Tyget är helt underbart mjukt så man borde köpa mer innan det tar slut igen!!! Jag lär mig aldrig utan köper alltid för lite….

  6. Så himla snygga! Helt underbara. Jag har själv detta tyg hemma i grönt och brunt, men inte vet jag riktigt vad jag ska göra med det. Men nu fick jag lite inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.