vuxet

Mommy-velour

Muddbyxor att mysa i till hösten. Och nu till sommaren också förståss, magen verkar få plats i dem.

Det är lite konstigt, jag mäter och mäter, på mönster och på mig och bestämmer mig för att ändå ta en storlek mindre än måttabellen anger – och var händer – det blir stort!!! På bilderna är mudden nedvikt och då syns det inte att det är ganksa mycket tyg över magen, men kanske modellen är bättre på en som inte är gravid i 8e månanden. De kommer bli för stora efter graviditeten, men då får jag väl klippa bort mudden och sy på den igen nån strolek mindre. Nu har jag något att mysa i på semestern iallafall!

Material:
Grå velour från Ohlssons.
Brun mudd från SoS.

Mönster:
Jazzbyxa från Ottobre 2/2008. Satte mudd även i benslutet och ändrade på midjemudden.

Maskiner:
4-trådig overlock till allt. DF 1.5. Trådspänning 6656.

Sömnad:
Innerbenssöm, grensöm, ytterbensöm. Midjemudd och sist benmuddar. Klart!

+
De är jättesköna!!! Kommer användas mycket skulle jag tro. Kul att göra något åt mig själv!!


Passformen över magen, men kan väl inte räkna med att det blir bra när man har en sån stor mage som jag har just nu…. Svårt att få till lagom vida benmuddar, borde ha sytt en rynktråd, det ska jag tänka på till nästa gång, kanske blir det fler till hösten som jag kan mysa hemma i med den lill*!

!!!
Håller på med matchande kortbrallor till den lill*. Det blev lite tyg över som räckte till att klippa ut ett par kortbrallor/underbrallor i, men jag har inte bestämt mig för mudd till dem än – kanske total matchning är lite att ta i och stark färg passar bättre på små kläder än stora. Funderar på orange…. får se vad det blir! Men inte idag.

9 thoughts on “Mommy-velour

  1. Det händer mig med: mäter och mäter och ändå får jag ta in det i slutändan. Byxorna ser sköna ut, och ”magen” försvinner ju dessvärre inte på en gång så vänta och se skulle jag säga. Sen kan du alltid klippa av mudden, korta och sy på igen, eller?

  2. Ja jag ska nog vänta med att klippa av mudden men nu efter några timmars användande går jag och drar i den hela tiden… hrm, får se vad jag gör med den. Men de är superdupersköna!!!

  3. Så fina! Skulle behöva ett par såna trots att jag inte är gravid! Lite mudd över magen är aldrig fel, den verkar aldrig bli sig lik igen… Magen alltså 😉

  4. Vad roligt att sy till sig själv!! En ny trend här bland bloggarna!! De ser SÅ sköna ut! Vad kul att du är nöjd (mudden kan man ju alltid ändra om som sagt) Jag har faktiskt sytt yoga-brallan från samma Ottobre-nummer till mig själv. Men de fastade som ett UFO innan linningen 🙂 🙂 🙂 Nu har man ju sett hela dig 🙂 Härlig mage 🙂 🙂 Tänker tillbaka och längtar lite dit! Det är så häftigt att vara gravid, föda och ha bäbis!

  5. Vilka fina. Dom ser jätte sköna ut. Ja, du var mig väldigt produktiv, va mycket du hunnit sytt sen sist jag tittade då du hade sytt piratbeställningen.Jag tänkte sy två par mamabyxor till blivande mamas här i skåne. Har du ngr tips? Har du sytt mudden längre i fram än bak eller spelar det ingen roll. Alla mina mamabyxor var köpta och slängdes så fort Kalunji kom ut så jag minns inte riktigt.Ha det gott

  6. Å vilka härliga byxor de ser verkligen super sköna ut!!!!! Ja det är konstigt de däe med att mäta på mönster & sen sig själv det har även hänt mig flera gånnger 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.