beställning · hättor

Ugglor till Kalix

Den här hjälmen/hättan ska flytta hem till en lite nyfödingpojke i Kalix. Samma pojke som fick kaninbodyn och byxorna för några veckor sedan. Det kändes jättekul att mamman ville ha även en mössa till sin lilla kille! Det tar jag som bra betyg för min sömnad! *stolt*

Har bara sytt en mjuk hjälm förut så efter att ha sagt det till mamman – som trodde att det skulle gå bra ändå – så sydde jag igår den här lilla saken.

Material:
Bruna ugglor från Jofotex.
Limegrön mudd från SoS.

Mönster:
Urspungligen från Ottobre 1/2007, men modifierat och minskat så att det ska passa en nyfödd. Den är något större än en hjälm jag köpt som har strl 50/56. Så det är nog en ganska så bra strl 56!

Maskiner:
Både Juliette och 4-trådig overlock till att sy ihop den – 2 sömmar jag veeeet, men det är pyttigt! Juliette med tvillingnål till kantbanden.

Sömnad:
Sydde ihop mössans tre delar. Kantade runt ansiktet. Kantade runt nacken och lät mudden även bli knytband. Sydde ner ändarna på kantbanden för hand.

+
Jag kunde sy kantband i mudd!!!!! 😀 !!!! Det var min stora skräck när jag satte igång och fasktiskt anledningen till att denna blev färdig dagen efter jag fått förfrågan, jag blev så nervös att jag ville ha det gjort. HAHA det gick! Bara på ett ställe har tyget dragit sig lite men det kommer aldrig att synas för det är så nära hjälmen att det kommer vara vänt innåt hela tiden.


Att jag inte får behålla den!

!!!
Min förra mjuka mössa kantade jag runt om med en bit mudd och hade bomullsband som knytband Det här var faktiskt lika enkelt men mycket snyggare! Me like tvillingnål! Nu återstår bara att invänta mammans respons om hon vill ha den eller ej…. nervöst!

5 thoughts on “Ugglor till Kalix

  1. Stolt skall du vara!!!!! Så fin! Och roligt när besatällningar genererar ännu fler :-). Trots att jag har en cover tog det en tid innan jag kände att muddkantning verkligen kändes som ett ”säkert kort”. Det blir väldigt snyggt när det blir bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.