dregelscarf

Dregelscarfs a la Gulligan

I min PIF-present som jag fick tidigare i somras från Gulligan fick jag en dregelscarf som är jättefin! Jag fick dessutom mönstret till den så jag kunde göra flera själv. Det har varit endel annat som jag velat sy men detta mönster har legat där i bakhuvudet och gnagt om att det vill bli sytt, så nu har jag gjort två stycken scarfs till lill*. Superenkelt och jättefint tycker jag, så tack ännu en gång Gulligan för att du bifogade mönstret!!!

Det som är lite skoj med modellen är att tyget i överdelen är större än det i underdelen så det blir en pösig känsla på scarfen, det är superfint! Jag sydde ihop dessa aviga mot aviga på overlocken istället för att vända sömmarna inåt som det var på den jag fick från Gulligan.

Material:
En slaktad frottehandduk från Myrorna.
Tandtyget från SoS.
Randig interlock från Jofotex.

Mönster:
Gulligans mönster på dregelscarf.

Maskiner:
4-trådig overlock.

Sömnad:
Klippte ut delarna och sydde ihop dem aviga mot aviga på overlocken. Klart!

+
Snabbt och enkelt med ett jättefint resultat! Tycker att det blev fint med synliga sömmar. Kul att det blev så bra resultat med något som ändå gick så fort att sy! Tror att det blir bra med frotte på baksidan för att ge lite mer uppsugningsförmåga i scarfen.


Frotte blir smuligt och hade kanske varit bra att vändsy dem, men kanske en tvätt kan få bort överblivet frotteludd! Just nu har jag frotteludd över hela jeansen och golvet och sybordet och då har jag ändå bara slaktat en liten handduk!!!

!!!
Har fått en massa ny energi och hur många ideer som helst som jag vill göra nu innan bebben kommer! Och inte bara vad det gäller sömnaden har jag fått energi, utan även på andra saker, orkar ut och gå, åka på utflykt, fixa med foton till fotoalbum, träffa kompisar, shoppa. Så mycket jag vill göra helt plötsligt. Nu hoppas jag nästan att bebben inte kommer förrän efter nästa helg så jag dessutom hinner gå på Uppsala Reggaefestival som börjar på torsdag och som har ett helt otroligt spelschema!!!! Tänk om jag skulle hinna se Burning Spear och Lee Scratch Perry liksom!!!

2 thoughts on “Dregelscarfs a la Gulligan

  1. De ser verkligen mysiga och praktiska ut. Har tänkt att testa att sy jag med även om jag inte riktigt har koll på hur stora de ska vara MEN jag får väl kolla o jämföra med en barnscarf jag har i gömmorna!Väskan jag fick av dig har verkligen använts flitigt i Frankrike. Jag är fortfarande jätteglad för den =)Kramar från Efwa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.