diverse

Syhörnan äntligen helt klar!

Vi flyttade till en ny lägenhet för ca 1 år sedan. Det var en löjligt stor hall med ett tillhörande kapprum i vilket vi de första 9 månaderna förvarade diverse skräp. Efter 9 månader skulle vi renovera hallen och först tänkte vi ta ner väggen mellan hallen och kapprummet och göra hallen ännu mer löjligt stor. Jag är glad att vi då kom på att kapprummet faktiskt kan användas som kontor och sen att jag fick det till syhörna är ju bara en bonus!!! Lägenheten har bara 2 sovrum så såsmåningom måste nog sambons dator flytta från det andra sovrummet och in här också, när barnet inte längre vill dela sovrum med pappas dator! Men det dröjer ett tag till och sålänge är det således min syhörna!!! Den har varit klar ganska länge nu, men jag hade inte målat och lackat skivan jag har som skrivbord. Det är en furuskiva som vi sågat till till rätt mått men furu är mjukt och blir ganka fult ganska fort så…. det fick bli vit betsfärg och så golvlack.

Hyllorna på andra sidan rummet gjorde jag direkt när de skulle upp så de var klara men skrivbordet har liksom varit upptaget med sömnad hela tiden…. men igår tog jag mig i kragen och borrade de hål jag behövde för sladdar genom skivan och målade och lackade den! Så nu är syhörnan officiellt klar! Så glad för det här lilla krypinnet där jag kan lämna mina maskiner och strykbräda och annat framme! Inte många kvadrat men det räcker helt klart för mig!!! Det finns dessutom utrymme för fler hyllor ovanför skrivbordet om nu utrymmet i den stora hyllan på väggen bakom skulle ta slut! Så såhär ser det ut där Strömming sitter och syr!

Är så nöjd med tapet också, vi har samma ute på en vägg i hallen och den är så snygg mot våra 60-tals teakmöbler. Blommorna på tapeten är dessutom sådär härligt sammetslena!!! Me like!!!

På strykbrädan ligger npgra utklippta ottobyxor, sparkbyxor och mössor som ska sys ihop när orken finns! Och visst är min rosa symaskin Juliette fin!?

11 thoughts on “Syhörnan äntligen helt klar!

  1. WOW! Jag är verkligen avundsjuk! Jag har inget eget syrum och kommer knappast få ett inom de närmsta 5 åren, haha. Måste ännu tillägga tatt jag gillar din tapet!Kul att haklappen föll i smaken, man måste nästan få se en bild sen när den kan användas 🙂//Lina

  2. Vad fint det ser ut!Jag har ett yttepyttelitet syrum där jag inte ens får in alla mina maskiner så jag sitter i alla fall vid matrumsbordet. Men när vi flyttar till Provence kommer jag att ha en < HREF="http://maisonruebalzac.blogspot.com/search/label/Arbetsrum" REL="nofollow">ateljé<> för både sömnad, stickning, vävning o annat kul./Efwa

  3. Det ser fint, fräscht och välstädat ut. Och visst är det skönt att ha ett rum där man bara kan stänga dörren utan att behöva plocka undan efter sig varje gång man har sytt. Jag delar syrum med tvättstugan, som visserligen är stor(i källaren), men jag skulle aldrig våga lägga ut några bilder och visa mitt(kreativa)kaos.Och visst är den rosa symaskinen fin, men så är ju rosa en fin färg!!

  4. Efwa: Jag var beräknad för 4 dagar sen, så nu har jag påbörjat den där roliga gå över tiden-tiden. Men jag hinner ju sy lite mer iallfall och helt plötsligt vill jag sy massor till lill* igen!Ja det hade nog inte blivit lika mycket sytt om jag hade behövt packa upp och ihop allt vaje gång jag skulle sy en söm!

  5. Nämen OJ VAD FINT…..jag är impad. Själv har jag en hel gillestuga att sitta i men där är det mest kaos…..och du! Jag har enlikadan symaskin som du…..rosa Är fint!Linn

  6. Jättefint:), när vi tapetserade om sovrummet kikade jag på en tapet med ett sammetstryck på, men sen blev det inget av det när jag tänkte på våra 3 håriga katter.. Såg framför mig hur jag dagligen fick dammsuga väggen oxå, hihi..

  7. Kläderna är perfekta, bodyn kommer sitta jättebra när lillen växer lite till:), ben/hals var jättebra nu.

  8. HejVa kul med en alldeles egen hörna att sy och vara kreativ. Avis… Jag vill också… Men du, du missade en grym festival. Förstår dock att du är trött och att det inte är värt att trängas brand massa folk när man är höggravid, men det kuuuul! Queen Ifrica, Morgan Heritage och Beenie man var nog bäst tyckte jag. Sean Paul var jobbig och kan inte dansa. Hoppas att bebisen kommer snart och att vi försöker hookar upp till nästa år.Kram

  9. Snyggt syrum du har! Vad mycket fint du sytt! Är impad att du orkar! Själv har jag börjat jobba efter 14 mån mammaledighet och är ganska trött;-)

  10. Vad kul att se var Strömming sitter och jobbar 🙂 🙂 Jag har ju också lagt ut bilder på mitt minimala (men funktionella) sykrypinn. Mindre än ditt, jag kan INTE ha någon utfälld strybräda där inte 🙂 🙂 Fast det är himla härligt med ett bord och hyllor som bara får användas åt sömnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.