mössa

En knutmössa och ännu fler livebilder

Ideén till knutmössan fick jag från Hiskon som hade gjort en sån åt lill* i Hemlisbytet Give and Get, omgång 1. Nu ville jag tacka Anna-Lena för all hjälp med att utvecka mitt babybodymönster så jag tänkte att en knutmössa med applikation vore skoj att sy och lägga med i paketet med body till lilla H. Då fick jag ju både prova att sy en egen knutmössa samt öva mig på applikation!

Mönster:
Eget efter inspiation av Hiskon.

Material:
Havsgrön velour från Älsklingsfrös utförsäljning.
Gul velour från Jofotex.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömnaden. Fållade med tvilloingnål på Juliette och sydde applikationen på Juliette.

Sömnad:
Sy på applikationen. Sy ihop mössans sidsömmar. Fålla.

+++
Jag tycker den blev söt och enligt mail från Anna-Lena passade den! Dock ville inte lilla H medverka på bild men hon har lovat mig en bild senare!


Lite sned applikation men tycker det blev bra ändå. Kanske upvägs en sned applikation av att mössor ändå oftast sitter snett på huvudet??!!

!!!
Kul att sy en mössa. Och velouren var helt fantastik att sy i!Fick dock en bild på bodyn och tack och lov passade mitt omarbetade mönster! Nu ska han bara växa i den också!

5 thoughts on “En knutmössa och ännu fler livebilder

  1. Älskar mössor (det är ju ingen hemlis precis :-)). Mössor är bäst!!! Jättekul att sy, och det går snabbt som bara den, de blir nästan alltid jättecoola på!!! Vad duktig du är med applikation och allt – när sjutton skall jag våga mig på det? 🙂

  2. Tack för applikationspeppningen :-). Jag har faktiskt införskaffat Totally Stable och Vliesofix (?) men ÄNDÅ inte vågat!! 🙂 🙂 Behöver man använda dessa även till stumma tyger eller hur gör du?? Hur går det med fövärkskänningarna??? 🙂 Kramar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.