body · byxa

Grön velour

Det har blivit två par byxor i den havsgröna velouren jag köpte av Älsklingsfrö förra veckan. Ett par Ottobyxor i strl 56 och ett par sparkbyxor, också i strl 56. Velouren är så mjuk och skön och har en fantastisk lyster, jag är nog lite kär i det här tyget. Och det gör sig sååå fint till de gula elefanterna! Lill* kommer bli så fin så fin!

Mönster:
Ottobyxa, strl 56.
Sparkbyxa, Ottobre 6/2007, strl 56.

Material:
Havsgrön velour.
Brun mudd från SoS.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömnaden, Juliette till kantbanden.

Sömnad:
Som tidigare, inga konstigheter.

+++
Det blev precis så fint matchat till den gula elefantbodyn som jag hade hoppats på.


Jag var tvungen att sprätta en hel massa på kantbandet på sparkbyxorna denna gång och ändå blev det inte helt bra. Jag tror att jag kanske syr för mycket just nu och inte har precis den koncentration som skulle behövas för att sy ordentligt. Jag syr just nu mest för att jag inte har något annat att göra och kanske skulle jag ägna mig åt stickningen ett tag istället…

!!!
Hoppas att lill* är ganska liten när hon eller han kommer för jag har gott om små kläder som jag hoppas kommer att passa. Börjar tycka att det är dags för lill* att komma nu….

3 thoughts on “Grön velour

  1. Oj va snyggt ihop, nu blev jag sugen på att gå igenom velourhögarna här hemma … vet att jag ska ga en petroliumfärgad nånstans

  2. Ja, nu får han eller hon komma så du kan prova lla dina fina kläder på någon. Lystern på tyget riktigt syns på bilderna. Mysig outfit är det.

  3. Oj, oj, oj vad snyggt Strömming!!!!! Ett tips är att du faktiskt rakt ut säger till nära och kära att om dom tänker ge kläder i välkomstpresent (det är ju ganska vanligt) så önska dig lite större storlekar. I mitt fall hann jag nämligen inte ens använda alla kläder i stl 50, 56, 60 – och det fastän jag hade TVÅ bäbisar att klä samtidigt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.