mössa

OS-velour

Den här velouren valde min sambo (han minns inte at han valt den säger han, men så är det!) ut när vi var på Jofotex i våras, det skulle bli OS-kläder till lill* av den. Nu har ju lill* inte kommit och OS är igång men jag har iallfall fått fram velouren och sytt lite kläder av den. De kommer dock inte att passa på en gång för jag valde att sy i strl 68 på byxorna. Mössan är i strl 44 så den hoppas jag kommer passa framåt hösten också. (Jag har fler byxor utklippta i tyget men jag ooorkar inte sy mer, jag får bara sprätta just nu!!)

Efter att ha sytt i den gröna velouren så var det här en mardröm. Både tyg och mudd var at kvalitet ganska dålig och jag lyckades sy fel flera gånger på både mössan och byxorna!!! Hur svårt kan det bli att sy ett par muddbyxor!!! Mössans öron har sprättats bort och sytts på 3 gånger, jag glömde att det behövs ett vändningshål om man ska vändsy och muddarna töjde sig ofantligt mycket och behövde göras om! Men jag tror, att allt det här till trots, att det blev ganska så bra. Just nu har jag lite svårt att se det för jag är rättså irriterad på tyget och lite känns det som om det här kommer att bli hatkläder som inte kommer att användas så mycket.

Mönster:
Ottobyxa, strl 68.
Mössa med öron, Ottobre /2008, strl 44.

Material:
Randig velour från Jofotex.
Mörkblå mudd från Jofotex.
Vit interlock från Jofotex till foder i mössan.

Maskiner:
4-trådig overlock till allt.

Sömnad:
Som beskrivet tdigare för byxorna. Mössan syddes enligt beskrivning.

+++
Det blev någt iallafall. Var på g att kasta allt flera gånger för det gick så dåligt att sy i det här tyget.


Det var en massa sprättande, omsömnad, sprättande, omsömnad för att det skulle bli klart. Tyget korvade sig, drog sig, gick sönder och allt vad man kan tänka sig.

!!!
Os-plaggen blev klara några dagar in på OS men det finns fortfarande ingen som kan ha dem på sig. Jag har ett par sparkbyxor på G i det här tyget också men just nu vill jag inte ta i tyget för det bråkade så. Mudden var av riktigt dålig kvalitet också och det gjorde ju inte saken bättre. Från nu ska jag bara köpa mudd på SoS!

Dalmis får åter igen vara möss-modell och jag tycker att han gör det riktit bra!

10 thoughts on “OS-velour

  1. Sitta hemma och sy är nästan det enda jag orkar…. men det börjar faktiskt bli lite trisst det med…. jag hoppas också att lill* kommer snart!

  2. Så tråkigt att du kommit på kant med tyget, men eftersom byxorna är lite större är det möjligt att du kan ha överseende med det när det väl blir dags att plocka fram dem ur garderoben. Jag tycker i alla fall att det är härligt att se velour i annat än enfärgat. Åhh, vad jag önskar att jag visste ett ställe där man kunde köpa härlig randig/mönstrad velour …

  3. Vad gulligt det blev. Min kompis som var beräknad att få sin bebis den 31 juli ringde idag och hade fått en liten kille igår kväll. Äntligen kan man ju säga. En kille jag känner fick en son i lördags, 11 dagar över tiden så att snart är det säkert din tur också!!Kramar från Efwa

  4. Resultatet blev jättebra! Och tro mig, om nån vet svårigheten med att sy ett par muddbyxor så är det jag 🙂 🙂 Det låter faktiskt som om du kanske borde ta en paus från sömnaden. Det behöver man faktiskt ibland. Min nästan 5 veckors långa sysemester har gjort susen och jag gläds mer åt att sy nu än strax innan liedigheten. Idén med att ägna dig åt stickningen är nog bra. Eller kanske bara mönsterkonstruktion eller så? (Är nästan roligare än själva sömnaden tycker jag). Det är dessutom inte bara du som är förvänransfull på lill*, utan halva sy-sverige tror jag 🙂 🙂 Kram!

  5. Så fint det är allt du sytt! Det är svårt med muddisar ibland, jag är inte nöjd med min modell men har inte orkat ta tag i det!

  6. Ahhhh ja visst är det irriterande när tyget inte gör som man vill! Och jag håller med Otto-Pippi, halva sy sverige är nyfikna på lill* och vi väntar med spänning och håller både tummar o tår!Massa kramar/ linn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.