byxa

Ett par byxor klara

men jag tror att de är urväxta redan…

Började med dessa innan I föddes, men jag har liksom inte hunnit sy klart dem, utan de har legat i ufo-högen och väntat på att få kantband i överkanten. Vill sy en massa roliga saker på den lilla sytid jag har men jag vill ändå inte bygga på ufo-högen så bestämde mig för att göra klart dessa innan. (Har ett par till som väntar på kantband men de är i den elaka randiga velouren så jag vet inte om jag idds sy klart dem.Om någon vill ha ett par halvsydda byxor i strl 56 med tillklippt men ej påsydd kantband så får ni gärna säga till så skickar jag dem glatt. Velouren är fin men jag blev så irriterad på den sist när jag sydde och det sitter fortfarande i…)

Dessa byxor blev iallafall klara och om de inte passar kan de ju alltid flytta hem till min syster för att pryda I’s lilla kusin som ska komma i vinter. Byxor används inte så flitigt här hemma heller, bara när vi går ut, det är fortfarande varmt i lägenheten. Dubbelt tyg över magen med både tröja och sparkbyxa blir dessutom ännu varmare. Men i vinter blir de nog bra på en bebbe.

Mönster:
Sparkbyxa, Ottobre 6/2007, strl 56.

Material:
Röda ugglor från Jofotex.
Randig mudd från Jofotex.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömnaden.
Juliette till kantbanden.

Sömnad:
Sy sömmen mitt bak, sy grensömmen. Sätt fast benmuddar. Sy fast kantbandet. Sätt i knappar.

+++
De blev söta och jag gillar den randiga mudden till uggletyget.


Mudden bråkade med mig och den blev lite slapp. Det var också svårt att få ränderna raka runt hela kanten så det vinglar en del.
Att de blev små beror ju på att de skulle varit klara för en månad sen och inte nu!

!!!
Kanske pryder de kusin istället och det blir ju !!! för det!

13 thoughts on “Ett par byxor klara

  1. De är verkligen jättesöta! Så fint med den randiga mudden!Hoppas I kan använda dem några gånger i alla fall, innan de flyttar till kusinen.

  2. Byxorna blev ju jättefina. SNyggt med den randiga mudden, men lite synd att de har hunnit bli för små. Hoppas de passar bra på lillkusinen 🙂

  3. Det röda uggletyget är så fint och fräscht, synd om de är försmå, men tur i oturen att du har nån annan som kan ha dem. Jättegulliga hursomhelst!

  4. Jobbigt att trilskas med sömnaden! Men det blir ju så fint när du syr byxor. Och det randiga tillsammans med ugglorna är en helt oslagbar kombo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.