hoodie

Hoodie


Nu har även jag gjort det – en omlotthoodie! 😀 Har länge beundrat alla omlotthoodies som det har bloggats om men inte vågat mig på att sy en eftersom alla har gjort sina egna mönster och jag inte riktigt känt mig mogen att rita ett eget.

Men NU har jag gjort det! Både vågat rita mönster och prova sy! Ritade mönstret för några veckor sedan men har inte haft tid att sy den förrän nu. Nu börjar det ju dessutom bli kallare ute och en fleecehoodie passar bra att ha på sig när man ligger och gosar i vagnen. Så det gjorde väl att jag fick mer lust att prova.

Jag utgick från ett mönster i Ottobre 4/2008 men gjorde om det rejält, så det enda som är kvar är ärmringningen på fram och bakstyckena! Jag ser nu när jag är klar med hoodien att mönstret kan förbättras men jag är ändå väldigt nöjd med den här. Men jag ska se till att det blir en bättre ringning och ännu mer omlott på nästa!

Utgick från strl 62 på Ottobres mönster men den är som vanligt väldigt stor i bredden. Jag la dessutom till en hel del på längden så jag skulle tro att storleken är mer 68 än 62. Det gör inte så mycket att den är stor eftersom I bara ligger i vagnen nu. Förhoppningsvis kommer den att passa även i vår när hon även kommer sitta!

Mönster:
Eget 😀

Material:
Nougatfärgad fleece från SoS.
Orange mudd från SoS.

Maskiner:
Overlock till ihopsömnad.
Juliette till kantband.

Sömnad:
Sydde ihop luvan. Sydde ihop axelsömmarna. Fäste luvan. Sydde knytband att fästa i sidan samt ett band för tryckknapp till inre omlottdelen. Sydde fast ärmarna och därefter ärm och sidsömmar.

Fållade med tvillingnål. Sydde av hörnen så som Gecko beskrivit så bra! Sydde med orange tråd för att få lite kontrast runt tröjan också. Sydde därefter fast kantbandet och sist muddarna på ärmarna.

+++
Att jag äntligen sytt en omlotthoodie!! Och jag är nöjd med resultatet!


Näe, inget speciellt.

!!!
Jag sydde den i en fleece jag beställt från SoS. Tyckte när jag köpte den att färgen var jättefin men när den kom hem så såg den inte ut som jag hade tänkt mig och jag var riktigt besviken på färgen. Det här skulle ju ändå bara vara en prototyp så då tänkte jag att den fleecen var perfekt att använda. Sen tyckte jag inte att jag hittade någon bra mudd att ha till, men längst ner i lådan låg den orange mudden och helt plötsligt så blev fleecen rättså fin! Blev verkligen nöjd med färgerna!!! Det var en kul överraskning!!!

17 thoughts on “Hoodie

  1. Jag tycker också den ser helt rätt ut med sitt orangea kantband. Ibland kan det ju vara så med tyger och färger framförallt att hur de tar sig ut är helt beroende av intilliggande tyger och färger. den ser dessutom go´ och mysig ut.

  2. Wow, va duktig du är. Eget mönster på sånt och det blir så bra. jättefint och jätte duktig är du. lite avis att mina sömnadskunspaer inte sträcker så så långt. Jag har nu anmält mig på en sömnads och -mönsterkonstruktionskurs här i stan.

  3. Jättefin hoodie! Jag är också lite sugen på att laga en omlotthoodie efter alla bloggar som jag läst, och nu när jag ser att du till och med ritat mönster själv så tror jag att jag skall våga mig på 😉

  4. Kjempe fin, brunt og orange er en sikker vinner :o)Jeg lager gensere til guttene mine i brunt og orange, med brun trykk!Er ikke helt ferdig med de ennå, men tror de blir fine. (guttene mine var veldig fornøyde med å få veldge hvilket motiv de skulle ha på sine nye gensere :o)

  5. Så härligt Susanna!!! Att lyckad både med eget mönster och sedan klura ut hur man skall sy och så grädden på moset med en lyckad färgkombination! Jag är ärligt mycket imponerad och förstår att du är nöjd!! Grattis!!Själv är jag i Linköping och jobbar denna vecka. Jag bodde ju här i flera år så jag har fullt upp med att umgås med gamla vänner mellan arbetspassen 🙂 🙂 Jag skall återkomma med sömnad nästa vecka!! Har sytt så lite på sistone att det VERKLIGEN suger i sytarmen :-). Vi ses i cyber! Ha det gött!!!/L

  6. Jättefin:). Och kuddfodralet är ju superfint, vill ju oxå ha såna kuddfodral..Fin tjej ni har fått:).

  7. Tack för kommentaren på min blogg:)Gillar dina härliga kläder och din trevliga blogg.Ett stort grattis till den underbara tjejen.Länkar till dig så att jag hittar hit igen./ Jennifer

  8. Vilken fin! Både modell och färg! Nu blev jag inspirérad att ta tag i mina omlottisar jag tänkt att sy till mina gryn:-)

  9. Kanonfint! Jag är själv jättesugen på att göra en omlotthoodie, ska nog prova snart, men jag vill ha i storlek 98-104….får se hur det blir med det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.