byxor

Kollektion 68 påbörjad

Först ut en klänning/tunika med matchande brallor!

Började med att förminska klänningsmönstret 2 storlekar (enligt Ottobre är det väl storlek 50 men jag har bestämt att det är storlek 68) så nu ska den förhoppningsvis passa I.

Ritade även ett nytt mönster till muddbyxa då jag inte var helt nöjd med passformen på mitt gamla mönster (den sk ottobyxan). Mitt gamla mönster blev för pösigt över rumpan och fick inte den riktigt snygga formen som jag sett här på andra bloggar. Ville ha något som mer likande LiEmEls byxor! Dessa blev inte så härligt pösiga som hennes men jag blev helt klart nöjd med resultatet och de satt som en smäck på I! Byxorna blev klara igår och har använts hela dagen och jag har varit riktigt nöjd med passformen på henne. Nu ska jag göra några ytterligare justeringar i mönstret och sen tror jag att jag är nöjd med just det här mönstret för nu. Tog bort sidsömmen på byxorna, gjorde mönstret smalare över rumpan men behöll skärningen på benen från ottobyxan. Tror att det här får bli Ottobyxa 2.0!

Färgerna blev lite konstiga med blixten ikväll, färgen syns bäst på livebilden längst ner bär man även kan se hur fint byxorna passade!

Material:
Båda plaggen är sydda i turkos velour från Stoff och Stil. Till byxorna är det brun mudd och på känningen är oken sydda i turkost kanintyg med brunt tryck från jny-design.

Mönster:
Cillaklänning. Ottobre 6/2008. Minskad i storlek och liknar nu strl 68.
Ottobyxa 2.0, eget mönster strl 68.

Maskiner:
Byxorna helt sydda på overlock.
Kläningens sidor är sydda på overlock, resterande sömnad gjord på Juliet med elastisk raksöm.

Sömnad:
På byxorna började jag med att sy ihop innersömmen på varje byxben och sydde sedan ihop grenen. Sedan satte jag fast muddar.

Klänningen är sydd enligt beskrivning, dock utan alla extra krusiduller som fanns på beskrivningen.

+++
Det var kul att påbörja nästa storlek i I´s garderob! Gillade hur byxorna passade och är nöjd så här långt med mitt nya byxmönster! Det är roligt att se att man faktiskt utvecklas i sin sömnad och förmåga att konstruera nya mönster!


Missade lite när jag sydde fast det främre oket på klänningen och märkte det inte förrän jag sytt ihop, för hand, på insidan. Det syns inte nämnvärt men JAG ser det och det stör mig. Ikväll orkar jag inte ta fram sprätten (och sprätta i velour, hur kul är det liksom…) så jag får se om det stör mig lika mycket sen annars får det vara.

!!!
Bara barnsligt glad över hur fint det blev! Är fortfarande riktigt förtjust i den här modellen så det här är långt ifrån den sista klänningen jag kommer visa kan jag tro.

13 thoughts on “Kollektion 68 påbörjad

  1. Superduperfint!! Turkos-brun åhh så fint. Klänningsmodellen är verkligen härlig, ska nog försöka mig på någon liknande….

  2. Du skall verkligen vara nöjd med detta set!!! Hur snyggt blev det inte då??? Och jag lovar att de bara är du som ser din lilla miss 🙂 Blir så sugen på att prova klänningsmönstret när jag får tummen ur. Bra jobbat!! Vilken början på kollektion -68!!

  3. Vilket fint set. Har I redan 68? Wow så fort hon växer. Jag älskar turkost och det blev perfekt i det klänningsmönstret. Jättefint verkligen.

  4. tunikan är så fin! Så fin att jag har beställt det nya nummret av ottobre. Fina saker du har på din blogg!! Hoppas bara att jag kan få tunikan lika fin..

  5. Tack alla ni! 😀jo I växer fort! Fast 68 är lite stort fortfarande men det känns bra att börja fylla på liksom. Och nyxorna gör ju inget om de är lite vida och långa liksom, det blir schysst pös!

  6. Så fint! Setet ser härligt ut, men visst är det svårt med storlekarna i Ottobre, ibland passar det och ibland inte, jag går alltid ner minst en storlek på bredden och förlänger ett par storlekar på andra hållet, helknasigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.