snuttefilt

Lapp på lapp…

…blev en liten snuttefilt!

Det här blev en sån där akutsömnad! I har börjat använda min pyjamasjacka som snuttefilt så jag ska försöka avstyra det med hjälp av den här istället. Pyjamasjackan vill jag ju gärna ha själv!

Lapparna fick jag av mammas väninna, en hel påse full med lappar med utritade sömnadslinjer på baksidan så det var bara att välja fina lappar och börja sy! Baksidan är i chockrosa bambustretchfrotté och i mitten har jag ett lager fleece, bara för att den skulle bli extra mjuk å go. Nu ska väl den här tillbringa en dag i BHn innan den luktar tillräcklig med mamma för att den ska kunna ersätta pyjamasjackan!

De här tygerna hade jag nästan önskat inte var klippta i små små bitar, det hade varit en fröjd att få sy kläder utav dem! De är ju så härligt glada att titta på!

Har annars tillbringat en del tid med att rita mönster och klippa ut kommande projekt. Har en hel liten hög väntandes på mig nu! Så nu som har beställningar hos mig – de är på G! Toilen för klänningen hänger fortfarande nålad på Diana och jag börjar tro att det inte kommer bli en klänning till nyår iallfall, kanske till midsommar… kan inte riktigt hitta inspirationen till att sy den. Dock verkar det som om strl 42 med några ändringar kommer att bli perfekt.

3 thoughts on “Lapp på lapp…

  1. Härlig snuttefilt! Jag är sugen på bambutyget som du änvänder, har du köpt det hos pinkgreen? Vad tycker du om kvalitén?

  2. Sygryn: ja bambutyget är från PinkGreen. Jag tycker att det är ett jättemjukt och mysigt tyg! Har inte så stor erfarenhet av stretchfrotte men den här är helt klart bättre än den i bomull jag köpte på jofotex. PinkGreens bambufleece är helt underbar. När jag får råd ska jag investera i den…Om man frågar dem snällt så skickar de tygprover!

  3. Underbar!!Att introducera snuttar var en hit här hemma! Även om det tog lite tid för knoddarna att bli beroende av dem 🙂 🙂 Snuttarna – eller som vi kallar dem: Dennor – är tryggheten och lugnet och det som gör att man kan sova själv hela långa natten 🙂Apropå natt är jag mäkta impad över att I somnar redan 20 på kvällarna! Det tog säkert 9 månader för våra tt göra det! 🙂Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.