sjal · vuxet

Stickad sjal

Äntligen har jag stickat klart min sjal! Jag har tänkt att den ska vara varm och go om både mig och I när jag bär henne i bärsjal eller i Becon i vinter – först ett varv runt I’s rygg och sen runt min rygg och sist upp om halsen på mig. Har inte testat om den funkar för det ändamålet än men den är hur som helst varm och go om ryggen på mig här hemma!

Köpte garnet på syfestivalen och det är ekologisk handfärgad ull från gotland. Garnet heter strand, färgen är antracitgrå och garnet är enkeltrådigt. Mönstret är enklast tänkbara. Jag la upp 4 maskor på stickor 12 och på varje ”rätt” varv ökade jag en maska i andra maskan från kanten. När hälften av garnet var slut minskade jag istället en maska på varje ”rätt” varv. Garnet kommer i en härva med 4 olika delar i sig så när jag gjorde nystan av det tog jag två delar till ett nystan och de andra två delarna till ett annat nystan, på så vis visste jag när jag använt hälften av garnet. På det nystan jag använde först tog jag bort en bit av garnet som jag sedan använde till att göra fransar av.

Både stickning och virkning är verkligen avkoppling i soffan. Det är roligt för nu när jag har hållit på lite grann så märker jag att jag blir bättre på det och att resultaten blir finare, vilket ger mersmak. Igår efter att jag lagt den här sjalen på fixering (eller vad man nu gör när man spänner ut sina stickade alster mellan blöta handdukar) så tog jag upp ett stickufo ur stickpåsen och fortsatte på det. Det är en tröja till I som jag påbörjade i maj och som har fastnat. Storleken är dock 6-9 månader så jag borde hinna klart innan hon har växt ur den. Har kommit så långt att kroppen är klar till ärmhålen, ena ärmen är klar och påstickad på samma sticka som kroppen och den andra ärmen har jag nu stickat klart mudden på. Det är pilligt att sticka kabelstickning med stickor 2,5 på rundsticka och i somras tröttnade jag på det och sedan dess har den legat. Nu hoppas jag att jag den blir klar!

Idag sken solen dessutom och lite ljus spreds i lägenheten, så bilderna blev för en gångs skull rätt så fina i färgerna. Vad härligt det är med lite snö på marken och en sol som skiner!

14 thoughts on “Stickad sjal

  1. superfin är den!!! jag har oxå börjat på att sticka igen men det är bara räta som gäller men herre min get vad lång tid det tar! 🙂

  2. MEN vilken mysig!! Nu blev jag ju sticksugen *suck* 😉 Det är en sak som helt klart är väldigt konstigt med barn! Man kan ju liksom inte föreställa sig att man någonsin haft eller kommer få en unge som är i någon annan ålder/storlek än den man har just precis NU. Fattar inte att man glömmer så fort hur små de är från början! Och att man inte kan föreställa sig att de ska bli större!! Och jag har ju ändå två – så jag borde ju ha misstänkt att lilla bebisen skulle växa och bli stor som bror sin 😀

  3. oops… jag har nog för många bloggar när jag inte har koll på vilken jag postar med…Kolla mina andra bloggar:< HREF="http://ma-fille-et-moi.blogspot.com" REL="nofollow">Ma fille et moi<> och < HREF="http://medeashem.blogspot.com" REL="nofollow">Stickbloggen Medeas Värld<>Efwa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.