give and get

Min Give till Ester & Konrad

Det är lika läskigt och spännande och roligt varje gång man ska klura ut, knåpa ihop och skicka sitt Give & Getpaket. Den här gången skulle jag pyssla till Ester & Konrad. Eftersom hon syr så fint i trikå så valde jag att använda mig av material som jag inte sett så ofta på hennes blogg. Tänkte att det kunde vara kul att göra något annorlunda som hon inte gör så ofta. Så det blev ull för hela slanten. Till minsta tjejen sydde jag en klänning i två olika ylletyger. Mönstret är från senaste ottobre (6/2008) ”Gnomeklänning” Fodrade den med tunn trikå så att den inte skulle bli sticksig.

Till Ester & Konrad själv gjorde jag ett par tofflor. De är stickade i Eskimo och sedan tovade i tvättmaskinen. Mönstret till dem kommer från Drops och de såg helt galna ut innan de kördes i tvättmaskinen. Jag var tvungen att kontakta Frisky Frog och fråga om jag verkligen gjort rätt.. hon har stickat flera par och hon godkände mina tofflor och gav råd om tovning. Tack så mycket!

Hon hade även önskat sig Totaly Stable som sybehör så det fick det bli en meter av. Som tyg valde jag ett säkert kort och skickade ett trikåtyg med retromönster. En disktrasa med julgrisar fick bli julpyntet (julpynt är svååårt). Två mönster från 70-talet, en vuxenkjol då jag förstått att hon gärna använder kjol samt en klänning/tunika för barn (som det gjorde ont att skiljas från då det är så fint men som var i så stora storlekar att det passade hennes barn mycket bättre än mitt). Till sist slank en chokladkaka ner i kuvertet också.

Vad Ester & Konrad tyckte om mitt paket kan man läsa här!Nästa omgång blir nästan ännu mer spännande då lilla jag har bestämt tema! Hoppas att ni ska tycka att det är ett inspirerande tema att pyssla till!

9 thoughts on “Min Give till Ester & Konrad

  1. Åh vad kul det verkar med såna här ”give and get” grupper! 🙂 Vet du om det finns fler andra grupper där det kan finnas platser? (Eran verkar full?)

  2. Åh, vad fint! Jag blir också sugen på att give-and-getta men vet inte om jag törs – paketen man ser i alla bloggar (inklusive din) är ju såååå fina och proffsiga!

  3. Du kan ju få rita av mönstret så har du det också? Ska jag göra det åt dig och skicka med lilla mössan?Har ju problem med mycket ont nu men mössan kommer. Vill du hellre ha en vårmössa nu då det dröjt så länge? Hur vill du ha den isåfall? Kram Karolina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.