kofta

Stickad kofta

Två saker behövdes för att den här skulle bli klar: nya projekt jag inte fick börja med förrän jag avslutat denna samt en veckas semester hos svärmor utan symaskinerna. Började på den här koftan i maj men tröttnade när värmeböljan kom då det inte längre var så kul att sitta och sticka med yllegarn. Sen kom I och jag fick klart mindre tid till allt pyssel och lusten att sticka med små stickor, tunt garn och därtill flätor ville inte infinna sig. När jag stickade klart sjalen strax före jul bestämde jag mig för att den här minsann också skulle bli klar. Så den åkte med i packningen ner till småland och sista kvällen där blev den klar! Nu har jag fixerat den och sytt i knappar (från mormors knappskrin) och den är redo att användas! Går och fingrar på den hela tiden och är helnöjd. Tänk att jag kan sticka flätor!

Mönstret kommer från Drops och tröjan är stickad i Drops Alpacka. Färgen valde jag för att passa både tjej och kille och kommer passa utmärkt på I här i vinter. Den är sådär lagom diskret för att passa nästan hela hennes garderob.

Det som jag tycker verkligen förhöjde koftan är den lilla raden med hål i halsringningen. Vet inte om det syns så bra på bilderna men det blev verkligen jättesött. Hur nöjd jag än är känns det som om det är sista gången jag stickar något med så här små stickor, det tar ju en halv evighet. Garnet är jättefint och mjukt men ska jag använda det igen så ska jag sticka med dubbla trådar och större stickor, tålamodet började verkligen att tryta i det här projektet. Och det bästa av allt just nu är att jag i eftermiddag får ta en tur ner till Yll och Tyll och köpa nytt garn till nästa garnprojekt som jag ska påbörja. Undrar varför nästa projekt alltid känns roligare än det man håller på med?

18 thoughts on “Stickad kofta

  1. Vad härligt att du fick klart koftan för den är verkligen jättefin. Jag förstår dina tankar beträffande små stickor. Tyvärr har jag en förkärlek till koftor och tröjor stickade med tunnt garn och småstickor. Jag börjar ofta på dessa projekt men tröttnar snart och många blir liggande. När lille G föddes köpte jag Drops Alpacka (det är ju ett underbart garn i fantastiska färger) och stickade en kofta som faktiskt blev slutförd men lite försent så G har aldrig använd den 🙁 Nu håller jag på med en olle i tunnt raggsocksgarn (stickor 3) som jag hoppas skall bli klar och passa till nästa vinter 😀

  2. Den blev ju verkligen superfin. Gulligt både med flätorna och de små hålen i kanten. Ska bli spännande att se vad nästa stickprojekt blir/Efwa

  3. Oj, så fin! Jag gilar verkligen de där lite gammaldagsa ylletröjorna. De kan vara både romantiska och tuffa, beroende på barnet och vad för kläder man har till. Sticka-med-tunna-stickor-tålamod önskar jag mig med. Just nu har jag en barntunika med stickor 3,5 på gång. Det är inte supertunt, men ändå väldigt drygt.

  4. Åh den är ju helt underbar. Va diktig du är. I kommer att bli snyggaste pinglan i mammas kofta. Du förresten, fick du länken jag skickade om tygblöjor?Kram

  5. Såå himla fin!!! Alpacka är ju så mjukt och härligt, men jag förstår att det var tålamodsprövande. Modellen är så tidlös och fin!

  6. Jättefint! Jag har samma ”problem”… hinner bara börja (på ett projekt som jag lääängtat efter) så tänker jag ”nä usch nu får det här bli klart så jag kan få börja med nästa….” Ändå skönt när det är ett plagg, då är det ju liksom klart när det är klart – annat är det med strumpor å vantar, då är det ju en likadan (tråkig) till som ska göras 😉

  7. Så fin! Jag känner igen det där med att det känns roligare med nästa projekt än det man håller på med för stunden *ler*

  8. Åååh den är härlig!! Förstår att du måste vara jätte nöjd för den är ju hur fin som helst – och vilka fina flätor!!! Jaa, varför känns nästa projekt alltid roligare än det man håller på med?? Känner igen det där!! Och förresten; sjalen längre ner är helt underbar!! Sååå snygg!! Får man länka till din fina blogg förresten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.