virkat

Virkad romantik

I min garniver efter den stickade koftan så gav jag mig i kast med att virka en kofta också. Valde tjockt garn och en grov virknål för att projektet skulle gå relativt snabbt. Och det gjorde det, virkningen tog nog bara tre kvällar i soffan. Att fästa alla trådar tog ungefär lika länge… Men nu är alla trådar fästa, koftan monterad och fixerad (? eller är det det som kallas blockering) och knappar isydda.

Storleken skulle vara 12-18 månader (74-80) men jag tycker att den ser stor ut och att den med säkerhet är lagom för en tvååring. Jag som tänkt att den här skulle bli till sommaren när I växt ur den stickade koftan som var i storlek 6-9 månader. Men förmodligen blir den här inte lagom förrän nästa vinter. På mönstret var det egentligen en luva också men den rationaliserade jag bort då det skulle bli så tjockt och klumpigt med luva i det här garnet.

Tycker den blev härligt romantisk men ändå retro och med knapparna så blev det verkligen fint. Knapparna kommer från min mormors knappskrin som jag fick i höstas. Mönstret till koftan kommer från Drops och garnet är Eskimo. Jag kan bara tänka mig hur fint det skulle vara med en brun kofta med gula kanter eller en orange kofta med bruna kanter eller…. Ja det kanske blir en lite mindre kofta också men då utan ränder så jag slipper alla trådar att fästa efter varje varv!

22 thoughts on “Virkad romantik

  1. Den är helt underbar. Tänk va mysigt för lilla I att ha på sig den nästa vinter. Tänk om man ändå kunde virka *drömmer*

  2. Jag blev genast virksugen! Men jag som aldrig virkat kläder undrar vad ”fixerad” eller ”blockerad” betyder? Jättefin är den i alla fall!

  3. Koftan blev verkligen jättesöt. Har följt din blogg ett bra tag nu, tycker att du gör mycket fina saker. Så lägger till din blogg bland mina favoriter.Jenny

  4. så fin!jag har allt kikat på det mönstret också. jättefint med dom olika färgerna. det är bra med koftor i tvåårsstorlek. då kan dom ju ha den så mycket längre!

  5. Vilken helskön kofta! Barnen växer så otroligt snabbt, så innan du hinner blinka så springer lilla I runt i den här:)

  6. Å, jättefin! Med Eskimo kommer den ju att passa toppen till vintern. Bra garn att arbeta med om man vill bli färdig någorlunda snabbt 😉

  7. Ljuvlig!! Har också varit sugen på den där koftan men tyckte inte om luvan på den i Drops…hm, tur att en klok bloggerska som du kom på att man inte behöver ha med den…:)! Nu vill jag också göra en!!! Så kul med eskimo garn eftersom det blir resultat snabbt!//Bongi

  8. Åh, så fin!Men du – finessen med att virka är ju att man kan virka in alla ändarna och så behöver man bara fästa i början och i slutet på varje stycke…

  9. Å så fin..världens mysigaste kofta!!! Ang dregglis mönstret: Jag är glad att du gillar den och som jag ser får du till riktigt fina dregglisar.. mönstret har jag skickat till dig så det är lika mycket ditt som mitt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.