fest · klänning · vuxet

Min brudklänning

Så har jag äntligen kommit mig för att fotografera min brudklänning. Med stor hjälp från min mamma kom den här klänningen till under januari och februari i år. Den är sydd i siden som går i olivgrönt och guld. Mönstret är från New Look.

Jag är hur nöjd som helst med den här klänningen och kände mig så vacker på vår stora dag! Mest nöjd är jag nog med dragkedjan som är helt osynlig! De var så enkelt att sy i osynliga klänningslås och ska definitivt fortsätta att använda sådana när det ska vara blixtlås i kläder i framtiden.

Spännet i skärpet var lite för smalt egentligen men det kommer från min mormor och jag tyckte att stilen på spännet passade så bra, så det fick bli! Dessutom är det ju äkta 60-tal!

Jag borde nog har strykt klänningen igen inför fotograferingen men det orkade jag inte.. .så ni får hålla tillgodo med en lite skrynklig klänning. Den har en underbar dag bakom sig!

Uppdatering: Slipsen är inte i samma tyg men tänk vilken tur vi hade som hittade en som matchade så bra ändå!

22 thoughts on “Min brudklänning

  1. Så söta ni är hela lilla familjen. Och vilket fantastiskt jobb du och din mamma har lagt ner – att sy sin egen brudklänning – det imponerar åtminstone på mig!

  2. Efter att ha varit bloggborta i flera dagar är det nu en FRÖJD att komma hit och beskåda din underbara klänning!!!!! Jag blir tårögd igen. Ni och den är så fina!!!!!!Bamsekram!!

  3. jag tycker inte att osyliga blixtlås är lätt alla gånger! sömmen slirar så lätt. Använder du vanlig blixtlåspressarfot?vad stiliga ni är allihopa:-)

  4. Jättefin klänning verkligen, underbar färg. Jag hade en ambition att sy min egen men eftersom vi gifte oss i hemlighet så hade jag ingen som kunde hjälpa mig med den, så den blev en köpt istället. Jättefint familjekort! vi hade också grönt tema, men limegrönt! fränt att vi gifte oss på samma dag. 🙂 Grattis ännu en gång.

  5. Ni är så vackra alla tre! Det är en underbar klänningsmodell!Och visst blir det verkligen pricken över i med osynliga blixtlås! Men man måste ha rätt pressarfot, annars blir det inte så här snyggt!

  6. Tack snälla 🙂Osynligt blixtlås var enkelt med den speciella pressarfoten jag köpte för det ändamålet. Då var det enkelt 🙂 annars hade det nog varit lite svårare!

  7. Vilken bedårande klänning, urfin! Roligt att du delar med dig av er fina familjebild. Lilltjejens klänning blev ju klockren också! Ett stort grattis!

  8. Så fin, så fin, så fin!! Jag tänkte just fråga om osynlig dragkedja, men såg att du redan avslöjat hemligheten. Då får jag kanske skaffa mig en speciell pressarfot till min då…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.