klänning

Jag betar av högen tillklippt

Den här trodde jag aldrig skulle bli klar, jag har liksom retat mig på den i de snart 3 månader den legat på min strykbräda och väntat på att jag skulle få vit tråd i overlocken. Jag har tyckt att de tillklippta bitarna inte gjort sig som klänning och att jag iallafall inte kommer gilla den när den blev klar.

Igår hade jag iallfall vit tråd i overlocken (och jag hade slut på formband så jag kunde inte göra det jag hade tänkt mig) så då tog jag mig i kragen och sydde klart denna klänning. Döm om min förvåning när jag faktiskt gillar den och tycker att tyget visst gör sig som klänning! Ett litet minus är dock kvaliteten på tyget som är lite ”plastigt”. Jag trodde det var ren bomull när jag beställde men det kan det inte vara. Mönstret är väldigt sött men kvaliteten gör att det kommer bli svårt att använde det i kläder. Det skulle göra sig perfekt som lampskärm – lite sån är kvaliteten.

Mönster:

Egen blandning av Meedom och Lokrantz.

Material:

Uggletyg från The Fabric Fairy. Snedslå från Bibbis.

+++
En klänning som växte i mina ögon och nu gillar jag den skarpt.


Den är för liten för I.

7 thoughts on “Jag betar av högen tillklippt

  1. jag har kring 3 meter kvar av det tyget 🙂 gillar det massor! Men…. det blir alldeles ljust och luddigt efter en liten stunds användning/tvätt.. så då är ju färgerna inte lika fina… Har sytt lite ”fin”haklappar av det… Men till shorts eller brallor tycker jag ”hårdheten” är perfekt 🙂

  2. Gladklänning! Du hittar så härliga tyger…Måste också berömma din brudklänning. Färgen är bäst och modellen riktigt läcker. det gjorde du bra!

  3. Oj, jag skrev nytt en lång kommentar som försvann när jag skulle infoga den.. Den löd ungefär såhär:Tänk att tillklippt man inte tror på kan bli såhär lyckat!!! Så snyggt med turkost kantband till!!!Om du tycker tyget är för stelt och har för mycket kandidierar jag för ett litet byte 🙂 🙂 🙂Och… jag SKA mäta tjejerna snart… Jag lovar!!Bamsekram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.