återbruk · byxa

Återvinningsjeans

Har åter igen sneglat på andra bloggar och fått inspiration. Denna gång har jag försökt göra lika balla jeans som BRUNo.RANGE men jag vet inte om mitt resultat är lika lyckat, tycker de ser lite knasiga ut i formen när de ligger där. Har inte hunnit prova dem än eftersom I sover. Jag tror att jag var lite för generös med hänget i grenen så att de mer skulle passa en tvååring och vara lagom baggy än att de ska passa en snart 8 månaders baby.

Hur som helst, ett par jeans som låg i högen av utsorterade kläder som är för fina i tyget för att kastas men som av någon anledning ratats av sin ägare har fått hamna under saxen för att få nytt liv som ett par mindre dito. Ena framfickan fick stryka på foten och blev igensydd då det var för mycket nitar i den för att kunna sy runt den på ett bra sätt. Lite landskapstyg fick då fylla i fickan istället. Bakom de nötta partierna (så inne med trasiga jeans har jag sett) sydde jag fast små bitar landskapstyg så att det inte drar genom hålen. Borde dock ha lagat hålen innan jag sydde ihop byxorna… tänkte inte så långt…

I midjemudden sydde jag in en rundel med resår så att de ska hållas upp bättre. Midjemudden blev låg då de ändå är så höga i grenen. I benen hade jag tänkt ha sånna coola långa muddar, men jag insåg nog inte hur mycket mudd jag skulle behöva så jag sydde lite halvmesiga mittimellankorta muddar istället. De går visserligen att ha både uppvikta och nervikta men några coola muddar a la mustafa blev det inte.

Får återkomma med hur de passar och om jag är nöjd med dem när I har provat dem imorgon, de kanske rockar fett med sitt grymma häng, eller så får de en ny sväng av sax och symaskin en annan dag.

Mönster:
Inget, klippte dem på frihand.

Material:
Gamla avlagda jeans. Landskapstyg och marinblå mudd från Jofotex.

+++
Kul med återvinning. Kul att sy jeans, de första för mig faktiskt. Tycker att rumpan ser ball ut med de stora fickorna. Kommer förmodligen bli fler sådana här jeans men då kommer jag nog att ha något slags mönster att utgå ifrån.


Att jag är så osäker på passformen och att jag nog överdrev höjden på grenen, nog för att jag ville att de skulle vara baggy – men nån måtta på baggy får not nog vara. Men som sagt, jag återkommer med utlåtande efter provning. Undra hur smart det är att det är lösa trådar på ett par brallor till en trådålskande liten en som stoppar allt i munnen….egentligen… kanske måste sy på applikationer i alla fall.

11 thoughts on “Återvinningsjeans

  1. Oj så spännande att få se hur de är på!! Jag blev också grymt inspirerad att göra såna här när jag hade kikat hos Brun oRange! När jag får tid till fri sömnad dvs… Just nu är det beställning på beställning 🙂

  2. Jättefina!jag har som många andra också inspirerats av detta och sytt flera par =) känns bra att återanvända sånt som man tänkt kasta!

  3. Vad tuffa! Min mamma var här igår med utrensad garderob, för att se om jag vill ha något. Jag norpade några jeans, vi får väl se vad det blir av dem:)

  4. Kul att kunna inspirera! Jag syr varje ben i ett stycke så att jag får kvar sidosömmen från den gamla byxan. Slipper även sy över eller runt en massa nitar på det sättet!Har paketet kommit förresten?Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.