återbruk · klänning

Ny klänningsmodell

I alla fall för mig. Den här modellen är starkt inspirerad av Naimas Design och de fina klänningar som hon syr. Ville göra något annorlunda för att vara jag och att blanda olika tyger med färg och mönster har jag hittills varit ganska så dålig på. Det var riktigt roligt att lägga tyger bredvid varandra och se hur de passade ihop. Resultatet tycker jag blev vårligt och ljust och I har varit så fin i sin nya klänning idag.

Mönster:
Eget, strl 68.

Material:
Blommigt tyg från loppis, randigt tyg från IKEA, snedslå från Bibbis. Spetsen har jag fått från mamma, jag tror jag skulle ha den till ett örngott men nu hamnade den på klänning istället…oops…

+++
Det var kul att rita eget mönster och se att det faktiskt går att få ett mönster som fungerar. Blev nöjd med tygmatchningen och spetsen, så annorlunda mot vad jag brukar sy, bara det var skoj – en ny utmaning för mig! Se utanför den lilla boxen liksom!


Den passade precis på I så jag borde ha sytt den i en storlek större. Nu är spetsen slut så en likadan kan jag inte göra. Å andra sidan har jag ett helt skåp fullt med tyger att matcha ihop så kan nog få fram en annan fin tygmatchning.

Det stör mig lite att tyget måste ha dragit sig så den är lite skev, det syns inte när hon har det på sig men perfektionisten i mig vet det och det är irriterande. Minns inte heller att det var så bökigt att kanta sprund med sendslå men kanske var det det tunna tyget som gjorde det extra svårt för det drog sig även här och det blev hål i tyget.

18 thoughts on “Ny klänningsmodell

  1. Superfin! Jag älskar rosa/rött/orange/gult ihop. Snygg modell. JAg är också toksugen på att göra något sån, men kommer liksom aldrig till skott…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.