t-shirt

T-shirts till I

Med sommaren i antågande – eller våren i alla fall – så behövs även lite tunnare kläder. Och nu när I blivit så stor känner jag att det faktiskt börjar funka med andra överdelar än body också, kläderna korvar sig inte lika mycket längre! Så igår gjorde jag om mitt bodymönster som jag verkligen gillar till ett t-shirtmönster. Resultatet av det blev de här tre t-shirtarna.

Gjorde samma halsringning som på mina senaste bodies och är väldigt nöjd med den ringningen även den här gången. Tygerna har jag länge velat sy någonting av, de kom till mig i somras när jag var höggravid och köpte tyger när jag gick hemma och var less på graviditeten. De köptes så att de skulle passa både tjej eller kille och jag tycker att alla dessa tre tröjor funkar som unisex.

Min favvo av dessa tre är den med giraffer på då den blev så himla bra i form och i halsen. Annars är jag barnsligt förtjust i det blommig tyget. Stod länge och väl och valde färg på mudden till det men valde ett säkert kort, brunt, då de andra färgerna inte riktigt gick ton i ton.

Mönster:
Eget, strl 74

Material:
All trikå från The Fabric Fairy. Vit mudd från Ohlssons, brun och turkos mudd från Stoff och Stil.

+++
Kul att sy en ny typ av plagg och att få sy något lätt till sommaren! Härligt att äntligen få sätta saxen i dessa tyger, som jag har klappat på dem sedan de kom!


Det var så svårt att sy i våffeltrikå! Den drog sig åt alla möjliga och omöjliga håll vilket resulterade i att tröjan känns lite oformlig trots att den ska vara lika stor som de andra. Mudden blev inte heller riktigt bra på den tröjan (aporna). Hade problem med trådspänningen närjag skulle fålla med tvillingnålen så stygnen är inte helt fina, men jag tror inte att det kommer att synas.

10 thoughts on “T-shirts till I

  1. FINA! Min favvo var också tyget med giraffen. Halsringning med tryckknapp är supersnyggt! Har precis köpt mönster på en liknande tröja.

  2. OOO vilka fina tröjor!!! Min favorit är tulpanerna har spanat på de tyget ett tag nu hos ”the Fairy” men nu får jag kanske ta och köpa en bit när jag ser hur fint det blev som tröja 🙂

  3. Toppenfina! Girafftyget är urmysigt – och svalt och skönt på sommaren. Det blommiga vill jag nog lägga beslag på jag med, någon gång är kronan är lite mer värd.

  4. Mmm, fina tröjor, men min favorit är nog den med aporna, fast alla fina. Praktiskt med t-tröjor till sommaren då kan det nämigen vara skönt att lufta ila rumpan under riktigt varma dag.

  5. vad fina kläder hon får I! Jag har börjat att sy lite igen också fast min symaskin är inte så bra… Behöver man en med 2 nålar för att sy runt avslut som hals och ärmar? och när använder man en overlock? Frågorna är många…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.